Rendkívüli helyzet – Evangélikus Élet ajánló

Rendkívüli helyzet – Evangélikus Élet ajánló

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: T. Pintér Károly
Ki hitte volna, hogy az Evangélikus Élet „rendkívüli kiadása” rendkívüli veszélyhelyzetben kerül az olvasók kezébe? Márpedig ennek az ajánlónak az írásakor – igazoltan – már nyolcvanötre nőtt Magyarországon a koronavírussal fertőzöttek száma. A hatóságok valószínűsítik, hogy százezrek fognak megfertőződni az influenzaszerű tüneteket produkáló kórral, amely a szépkorúak életét ráadásul meg is rövidítheti. Persze a klasszikus influenzához hasonlóan az ifjabb generációk soraiból is szedhet halálos áldozatokat a COVID-19, és hát már rég nem vagyunk tízmillióan…

Sovány vigasz, hogy utóbb a háborúk borzalmait is követni szokta gazdasági fellendülés; ennél vigasztalóbb, hogy most nem valamely nép vagy ország a legyőzendő ellenség.

Azt nem tudhatjuk, mivé fajul ez a „világháborús hadgyakorlat”, de azt igen, hogy rajtunk nem hatalmasodhat el a félelem, hiszen – miként címlapunkon is olvasható – nekünk nem a félelem, hanem „az erő, a szeretet és a józanság lelkét” kínálja az Úr (2Tim 1,7).

Mindazonáltal a józanság és a szeretet most azt diktálja, hogy igyekezzünk minden tőlünk telhetőt megtenni felebarátaink és a magunk védelme érdekében. Elsősorban is: időzzünk minél többet otthonunkban! A böjti időszak amúgy is fokozottan késztet „belső szobánkba” (Mt 6,6), és lám, idén még a világi hatóságok előírásai is szinte köteleznek erre. Miután a „házi munkával” már végeztünk, mélyedjünk el magazinunkban is, amely ezúttal nem a virágvasárnap üzenetét követően, hanem már a lap közepén hitünk forrására fókuszál…

Világjárványok, kataklizmák idején mindenkinek fogékonyabb a lelke: juttassuk el az evangéliumot másokhoz is. Hogy ők is értesülhessenek a rendkívüli helyzetről: ama péntek óta bárki „bejárási engedélyt” szerezhet a mennyek – örök életet garantáló – országába!

Fizessen elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

 

Címkék: Evangélikus Élet -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!