Iskolai és óvodai beiratkozások – Közeleg a határidő

Iskolai és óvodai beiratkozások – Közeleg a határidő

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu. Szöveg: Bogdánffy-Szőke Anett. Fotó: Palcsek István
Orosháza – A járványhelyzettől függetlenül vannak határidők, amiket idén is ugyanúgy szem előtt kell tartaniuk a szülőknek! Ilyen a három évesek óvodai, és a napcsoportosok iskolai beiratkozása. A Székács evangélikus és az Eötvös katolikus intézményben járt az Oroscafe.hu.

„A korábbi években az iskolákban és az óvodákban – így a Székácsban is – mindig személyesen történt a beiratkozás – kezdte Szőke-Kilián Szilvia, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese. – Az április ezáltal egy nagyon izgalmas hónap volt, hiszen a kijelölt napokon megnyitottuk az iskola és az óvoda ajtaját, és vártuk a hozzánk jelentkező gyerekeket és szüleiket. A kialakult járványügyi helyzet miatt ebben az évben ez most másként fog történni. Az elmúlt héten született egy EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) rendelet, és ennek függvényében kellett módosítanunk a beiratkozások rendjét” – folytatta.

A cél a személyes találkozás kerülése, így a szülőket arra kérik, hogy elektronikus úton vagy telefonon vegyék fel a kapcsolatot az intézménnyel! A honlapon és a Facebook oldalon egyaránt megtalálhatók azok a bejegyzések, információk, amik a jelentkezés módját tüntetik fel.

„Az óvodai bejelentkezés valamivel egyszerűbben zajlik az iskolainál. A megadott e-mail címen, telefonszámon, esetleg egy ismerős óvodapedagógus által lehet jelezni a szándékot. Ezt követően az óvoda vezetője fogja majd keresni a szülőt, és mondja el a további teendőket. Természetesen végig kerülve a személyes kontaktust, betartva a szükséges biztonsági követelményeket” – mondta el az igazgatóhelyettes.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!