Szent Márton nap: 1200-an vettek részt az Ótemplom és a Benka lampionos felvonulásán

Szent Márton nap: 1200-an vettek részt az Ótemplom és a Benka lampionos felvonulásán

Share this content.

Szarvas – Szent Márton napjára emlékezve a Benkás iskolások és óvodások hagyományőrző lámpásfelvonuláson vettek részt, az iskola épületétől az Ótemplomig. Ez a néphagyomány számunkra is alkalmat ad arra, hogy megtapasztaljuk az emberek jószívűségét, segítőkészségét és adni tudás fontosságát. Kicsik és nagyok együtt énekelve, kezükben lámpásokkal világítva szimbolikusan jelenítették meg az összetartozás, az együttlét csodálatos érzését. Személyes beszámoló képekkel. Szöveg: Kós Nóra

Tessedik templomában „különleges” istentiszteleten vettünk részt, amelyet Lázár Zsolt esperes és a gyermekek szolgálata tett meghitté. Az ünnepséget áthatotta a szeretet, a lelki felemelkedés és az önzetlenség. A templomban érezni lehetett azt  az összefogást, egységet, ami a Benkás gyermekek, szülők, pedagógusok és a  gyülekezet lelkületét jellemzi. A felújított felső tagozat udvarában fények, lámpások és tábortűz melege várta a jókedvvel érkező felvonulókat. A gazdagon terített asztal, a meleg tea és a citera zenéje mellett a szülők, a gyermekek és a pedagógusok egy családias estét töltöttünk együtt. 

Köszönöm a szülő társaimnak, a nevelőknek, az iskola dolgozóinak, akik a finomságokat és a jó hangulatot megteremtették számunkra. Meleg szívvel töltött el, hogy sokan fontosnak tartották, hogy mi Benkás szülők, a gyermekeink és pedagógusaink újra együtt lehessünk és megmutassuk kicsiny közösségünk összetartó erejét. 

„Szép utakon a lábam vitt, és a gondolatok a fejemben születtek, mint az ég távoli villódzása, de mindezt a szívem gyűjtötte össze, és belőle lett minden, ami Szeretet."

„Ott rossz kedély nem férhet el,
hol néhány jó társ énekel,
nincs ott irigység, gyűlölet,
viszály, harag nem sért szivet,
gőg, gond s minden, mi húsba mar,
bú, bánat elmúlik hamar,
ki dalban örömét leli.”

/Martin Luther/

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!