Mit csinálnak a papok otthon a karanténban? – Az első néhány #papokotthon videó

Mit csinálnak a papok otthon a karanténban? – Az első néhány #papokotthon videó

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, szoljbeapapnak.blog.hu
Budapest – A „Szólj be a papnak!” csapata március közepén kihívást hirdetett papoknak, lelkészeknek a koronavírus-járvány idejére. Arra kérik a lelkipásztorokat, készítsenek egy rövid videót arról, hogyan telnek a napjaik otthon, a gyülekezet, a hívek fizikai jelenléte nélkül, de velük mégis kapcsolatban maradva. A szervezők március 31-én válogatást tettek közzé az első néhány #papokotthon videóból.

A sort a „Szólj be a papnak!” blog egyik szerkesztője, az eddigi egyetlen hölgy, Arany Barbara református lelkész kezdte. Új oldalát mutatta meg azzal, hogy külföldi szakirodalmakat is igénybe vesz az online tanítás és a prédikációra való készülés közben.

Az ő kihívottja Sipos Barnabás ortodox parókus volt, akinek lelkészi feladatai mellett két kisgyermek otthoni tanításával is meg kell birkóznia, miközben a parókia közelében lévő templomot újítják fel. Sőt, ha ideje engedi, még varr is.

Barnabás régi barátját, a római katolikus Papp Tamás atyát hívta ki, aki mint ahogy nemrégiben A Szív jezsuita magazin is megírta nem csak break táncol, hanem próbálja minél hasznosabban eltölteni az idejét.

Asztalos Richárd debreceni evangélikus lelkész a gyülekezeti faliórához hasonlította a jelenlegi helyzetet, sőt hozzá szép gondolatokat is megosztott a nagyközönséggel.

A teljes listát a Szólj be a papnak blogon nézhetik végig.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!