Életünk színei

Életünk színei

Share this content.

Forrás: evangelikus.ro, szöveg: Bandi Márta
Három héttel ezelőtt a soron következő igehirdetésre készültem volna, amikor jött a hír, hogy nem kell. Vagy legalábbis abban a formában, ahogy eddig normális volt, nem. Akkor azon gondolkodtam el, hogy a böjt mire is jó most, az én életemben első sorban, hiszen nem mondhatnám szokványosnak az elmúlt 4 hónapot, mintegy kijöttünk a megszokott kerékvágásból – na és ami új kerékvágás lett, az most megint nem fog működni, mert a valóságból át kell menni a virtuális térbe, és le kell szorítani nagyjából mindent a telefonbeszélgetésekre és videókra.

Egy olyan dolog vett hirtelen körül bennünket, amiről nem hittük volna, hogy körül fog venni, és persze nem ismerjük, és hirtelen vagy nem vesszük komolyan, vagy pánikolunk, vagy megpróbálunk az Isten Igéjének közelségében nyugalmat találni. A napi igéket olvasva ez utóbbi mellett döntöttem. Tettem ezt annál is inkább, mert most amikor hazamegyek a parókiára, a lakásunkba, már nem csak ketten vagyunk otthon. Decemberben a karácsonyt már hárman, az éppen akkor örökbe fogadott négy éves fiunkkal ünnepeltük. Úgy éreztük akkor, hogy a miénk a világ, sok év küszködés után, Isten csodálatos módon megadta, amire vágytunk. Bár másképp, mint mi gondoltuk, de ott volt, szó szerint a fa alatt, egy csillogó szemű fiúcska, akinek most mi jelentjük a világot. Éppen kezdtük ezt a helyzetet így megszokni, amikor néhány héttel később jelentkezett nálunk egy újabb élet, aki reményeink szerint augusztusban meg is születik, és akkor már teljes valójában négyen leszünk. Ez amolyan isteni csoda 2 az 1-ben számunkra.

De ha nem szaladunk ennyire előre, akkor a böjt elején, ebben a helyzetben a magyar órás gyerekek dolgait pakolgattam a gyülekezeti házban, amikor a kezembe kerültek a vízfestékek. Az egyik festék tartó doboz átlátszó fedelén keresztül láttam, hogy a gyerekek összemaszatolva hagyták ott. Kicsit bosszankodtam miatta, de rájöttem, hogy tulajdonképpen ilyen az életem. Mert az én életem és a szeretteimé – a szüleimé, testvéreimé, a férjemé, az örökbe fogadott gyermekünké, és a magzatunké is – ilyen csodálatosan egybeszerkesztett színes isteni csoda. Összemaszatolódik az évek során, hiszen élünk, de ugyanakkor ott van a megtisztulás lehetősége. Jelen esetben egy pohár tiszta víz és egy ecset, aminek segítségével ezt a vízfestéket ki tudtam mosni és a böjti idő, az a kegyelmi idő, amikor az életünk színeinek megtisztítását elvégezhetjük. Különösen, amikor elkezdtem a gyermek nevelés komoly feladatát, hogy is vannak az életem színei? Most amikor várom egy élet érkezését, és egyelőre még csak érzem a finom mozgását, én magam hogy vagyok?

A teljes cikk itt érhető el.

Címkék: Bandi Márta - koronavírus -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!