Maradjunk egységesek – Felhívással fordult tagegyházaihoz a kontinens két legnagyobb egyházi szervezete

Maradjunk egységesek – Felhívással fordult tagegyházaihoz a kontinens két legnagyobb egyházi szervezete

Share this content.

Forrás: reformatus.hu
A koronavírus járvány idején is az egység és az európai értékek melletti kiállásra buzdítja a kontinens egyházait közös felhívásában az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) és az EU Püspökkari Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) elnöke.

Miközben az új koronavírus járvány továbbra is súlyosan érinti Európát és a világot, az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) és az EU Püspökkari Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) elnökeiként nyilvános felhívásban hangsúlyozzuk az egység jelentőségét, és arra ösztönözzük az egyházakat, közösségeket és politikai vezetőket, hogy tartsák fent „elkötelezettségüket az európai értékek mellett”.

A „Maradjunk egységesek” címet viselő, április 2-án kibocsátott állásfoglalás „a szolidaritás és egység közös európai értékek melletti közös elkötelezettség” világos kinyilvánítását sürgeti, arra kérve a politikai döntéshozókat, hogy hozzanak határozott intézkedéseket „a súlyos társadalmi, gazdasági és pénzügyi megrázkódtatások kezelésére”.

A COMECE és CEC elnökei, Jean-Claude Hollerich bíboros és Christian Krieger református lelkész egyben köszönetüket is kifejezik mindazoknak, „akik embertársaikat empátiával és irgalommal szolgálják”, és üdvözölnek minden olyan „egyéni és közösségi kezdeményezést, amelyek a szolidaritás új formáinak felfedezésén alapulnak”.

A nyilatkozat megerősíti, hogy az új koronavírus (COVID-19) járvány és végzetes következményei súlyosan érintették Európát és az egész világot. „A jelenlegi krízis próbára teszi az egyéneket, a családokat és a közösségeket egyaránt, és felfedi a politikai, gazdasági és társadalmi életünk sebezhetőségét és látszólagos, hamis bizonyosságait” – fogalmaz a nyilatkozat.

A teljes cikk itt érhető el.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!