Szeretetközösség

Szeretetközösség

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kondor Péter
Kondor Péter evangélikus püspök gondolatai.

Számomra egy evangélikus gyülekezet mindig szeretetközösség. Gyülekezeteink és intézményeink közösségeiben élve tapasztaltam meg ennek a szeretetnek a hordozó erejét. Hiszen mindnyájan tudjuk, hogy egy ember számára a legnagyobb segítség az, ha tudja, hogy valaki nagyon szereti őt. A szeretet a legpozitívabb erő ezen a világon. Olyan különleges erő, amely felemel, erőt ad, derűt varázsol a gond barázdálta arcokra, letörli a könnyeket, és reményt táplál.

Ha pedig az emberi szeretet ilyen hatékony lehet, menynyivel hatalmasabb ennek forrása, az Isten szeretete! Ha tudom, hogy az Isten szeret, más szemmel látom az egész életet. Felül tudok emelkedni pillanatnyi indulatokon, kicsinyes harcokon, és más távlatból szemlélem az eseményeket. Ebben a közösségben az Isten szeretete megbocsát, megment, formál, véd, és szebbé teszi az életet. Láttam, hogyan hajol hozzám egy testvér mozdulatában, hogyan visel el egy megértő szóban, miként tart meg, amikor botlik a lábam, amikor a terhem roskadozva viszem. Átéltem, hogyan gyújt új világosságot egy-egy sötét helyzetben, és miként teszi boldogabbá az élet legszebb pillanatait.

Ezzel a szeretettel Jézusban ajándékoz meg minket Isten. Az ő szeretete rezdül tovább minden általa újjáteremtett evangélikus szíven keresztül. Mert evangélikusnak lenni azt is jelenti, hogy Jézushoz tartozva megtapasztalom a meg-váltás erejét. Jézus irgalmas, mentő szeretetének forrásából fakadóan valósul meg az ő parancsolata: szeresd felebarátodat! Nem érzelmi hullámzás ez többé, hanem szolgálatra és áldozatra való készség. Hiszem: ezért van boldog jelene és reményteli jövője közösségeinknek, mert ez a szeretet áttör minden falat és korlátot, amelyet az emberek egymás között felállítottak.

Akik Jézushoz tartoznak, ma is bátran hisznek az ő rajtunk keresztül is átsugárzó szeretetének erejében.

A 16 oldalas, ingyenes „Mi, evangélikusok” című kiadvány célja az evangélikus sajtót kevésbé követő egyháztagoknak, oktatási intézmények érintettjeinek és további érdeklődőknek a megszólítása és elérése. A lap még a járványügyi helyzet előtt készült. Reménység szerint a veszélyhelyzetet követően egyházi eseményeken és gyülekezeti alkalmakon, oktatási és diakóniai intézményekben ingyenesen, nyomtatott formában mindenki megkaphatja a lapot.
A kiadványt az Evangélikus Információs Szolgálat munkatársai szerkesztették az 1%-os kampány keretén belül. Támogatta a Magyarországi Evangélikus Egyház.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!