Hírek, amelyek visszaadják a társadalomba vetett hitedet

Hírek, amelyek visszaadják a társadalomba vetett hitedet

Share this content.

Forrás: KötőSzó evangélikus blog
A koronavírus-járvány rátelepedett az életünkre, a lelkünkre, a hangulatunkra. Nehéz másra gondolni a bezártságban, és nehéz leküzdeni a késztetést, hogy újabb vészjósló hírek után ne keressünk. Azonban be kell látnunk, hogy rengeteg pozitív oldala is van ennek a tragikus eseménynek. Elképesztő társadalmi összefogásoknak lehetünk tanúi, rengeteg szeretetnek és önfeláldozásnak. Ezeket most – a teljesség igénye nélkül – csokorba gyűjtöttük.

Taxisok az egészségügyi dolgozókért

A vírus megmutatta nekünk, hogy emberek képesek mások érdekében félretenni egyéni érdekeiket. A járvány miatt rengeteg ember megélhetése került nehéz helyzetbe, például a taxisoké is, akik között sokaknak már napok óta nincs egyáltalán bevételük. A független taxisok kezdeményezésére a Taxisok Operatív Törzse mégis felajánlotta, hogy szükség esetén térítésmentesen viszik munkába, illetve a fárasztó műszak után onnan haza a védekezésben dolgozókat, ideértve az ápolókat, a nővéreket, a rendőröket és a katonákat. A felhíváshoz több száz taxis csatlakozott önállóan, taxitársaságoktól függetlenül. Horacsek Róbert, az akció egyik szervezője úgy nyilatkozott, hogy Facebook-csoportokban szembesültek először azzal, hogy szükség van a segítségükre. „Volt olyan nővér, aki azt írta, hogy az egész napos munka után éjszaka 3 órán keresztül gyalogolt haza. Két órát tudott aludni, mert reggel 8-kor már ment vissza a kórházba. Mi meg 10 perc alatt haza tudtuk volna vinni. Két órával többet tudott volna aludni, ami most sokat számít" – mondta, valamint hozzátette, amíg van miből, addig segítenek. 

A napokban az egészségügyi dolgozók tiszteletére közös dudálást is szerveztek, amelyhez rengeteg taxis csatlakozott.

Etesd a dokit!

De nem csak a taxisok fogtak össze az egészségügyi dolgozókért. Az #etesdadokit civil összefogáshoz számos étterem, cég és magánszemély is csatlakozott. Az egyik ilyen étterem Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó pizzériája, a Tommy di Napoli, melynek csapata hetek óta fáradhatatlanul hordja a pizzákat az egészségügyi dolgozóknak. Az Etesdadokit Facebook-oldala szerint eddig 2871 pizzát szállítottak ki.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!