„Töltünk még bort közös kehelybe” – Megjelent a Credo idei első és ingyenesen letölthető száma!

„Töltünk még bort közös kehelybe” – Megjelent a Credo idei első és ingyenesen letölthető száma!

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó
Budapest – Megjelent a Credo evangélikus folyóirat idei első és egyben digitális lapszáma, amely a járványügyi helyzetre való tekintettel ingyenes.

Az idén huszonhatodik évfolyammal jelentkező Credo folyóirat nemcsak aktuális lapszáma érhető el mától ingyenesen, de ezzel párhuzamosan elindult a kiadvány saját honlapja is. E tematikus számban evangélikus kötődésű költők, írók és irodalmárok életműve kerül elénk.

A Szóbirodalom rovat közülük négy szerzőt helyez fókuszba: Jánosy István költőt, Járosi Andor kolozsvári teológiai tanárt, Eginald Schlattner erdélyi lelkész írót és Hamvas Béla gondolkodót (Ferencz Győző, Veres Emese-Gyöngyvér, Gombocz István és Szántó F. István interpretálásában). Jó példa lapunk és az evangélikus gimnáziumok közötti termékeny kapcsolatra, hogy recenzenseink között találhatunk fasori tanárokat és ott érettségizett diákot egyaránt. A Szemle cikkei jelen számunkban a Műcsarnok Tiszta szívvel festeni című időszaki kiállításáról, Bazsányi Sándornak a Kosztolányi Dezső Esti Kornéljáról szóló tanulmánykötetéről, Závada Pál és Bodor Ádám új regényeiről, Szilágyi István esszékötetéről, Szendrői Csaba fiatal kortárs költő verseskönyvéről, valamint Arvo Pärt észt származású, szakrális ihletettségű, a liturgikus zenét megújító zene szerző szöveggyűjteményéről értekeznek. A mindenekelőtt esszéket publikáló, újabban Mérleg elnevezésű rovatunkban ezúttal Molnár Illés gondolatait olvashatják a Kálvin téri aszfaltidézetek koncepciójáról, kontextusáról; míg a kortárs költőket és írókat felvonultató Idézőjel rovat Kertész Eszter versfüzérével és egy új W. B. Yeats-fordítással gazdagodik.

Legyünk hát együtt az olvasásban, együtt az imában, és legfőképp Krisztusban.

A Credo legújabb száma innen tölthető le.

Jó olvasást kívánunk!

Zászkaliczky Zsuzsanna főszerkesztő írása itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!