Húsvét ereje – Megjelent az Evangélikus Élet húsvéti lapszáma

Húsvét ereje – Megjelent az Evangélikus Élet húsvéti lapszáma

Share this content.

Szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét! Áldott nagyhetet és húsvétot kívánunk!

Sajátos böjti időszakot tudunk magunk mögött, a körülmények szokatlan próbatétel elé állítanak bennünket, hívőket is. De az az érzésem, hogy mindeközben talán még jobban összekapaszkodtunk, még jobban kerestük a kapcsolatot templomi padtársunkkal, presbitertársunkkal, a lelkészek a híveikkel. Tudjuk mindannyian: ez különösképpen nem az az idő, amikor magára hagyhatnánk a másikat.

Isteni kegyelemből, a technikának és a változatlanul működő nyomdáknak, illetve a postának köszönhetően ismét – mint „békeidőben” – olvasóink kezébe tudjuk adni a nyomtatott Evangélikus Életet. Csak remélni merem, hogy még többen kezükbe veszik így a kényszerű otthonlét idején.

Húsvéti lapszámunk készítésekor még inkább arra figyeltünk, hogy kapaszkodót igyekezzünk kínálni olvasóinknak az Úristen igéje és persze a többi írásunk által. Az ünnepi igemagyarázatok mellett ezek – szándékunk szerint – megmutatják: a kijárási korlátozások időszakában sem kell, hogy az aggodalom és a reményvesztettség töltse be a lelkeket; ellenkezőleg: lehet ez akár a lelki építkezés ideje is.

Gyülekezeti riportunk helyszíne ezúttal a Pest megyei Pilis nagy múltú evangélikus közössége. Ajánlunk virtuális kiállítást és csoda szép képekkel gazdagon illusztrált, a magyarországi evangélikus szószékoltárokat bemutató kötetet. Már a jövőbe vetett bizalommal számolunk be az első gyülekezetimunkatárs-képzés tapasztalatairól.

Végezetül hadd szóljak címlapfotónkról. A Vas megyei, szlovén határ menti Apátistvánfalváról származik a böjt időszakában használt, az oltárt eltakaró tábla. Krisztus fegyverei láthatók rajta, amelyekkel – látszólag – őt győzték le, ő azonban valóban legyőzte a bűnt és a halált. Az üres kereszt üzeni: „Feltámadt, valóban feltámadt!” Értünk is, mindannyiunkért. És ez mindennél nagyobb erőt ad. A mostani időben is.

Fizessen elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon. Ha áprilisban fél évre rendeli meg a nyomtatott, postai úton kézbesítendő lapot, 15% kedvezményt adunk.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!