A győri katonák a tanulásban is segítenek

A győri katonák a tanulásban is segítenek

Share this content.

Forrás: gyorplusz.hu
A Magyar Honvédség katonái aktívan részt vesznek a koronavírus járvány elleni védekezésben. Győrben most két diákon is segítettek, akiknek így könnyebb lehet a digitális oktatás.

Heindl Roland századossal, a MH. 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred győri kiképzőszázadának századparancsnokával, Stranszky Zoltán hadnaggyal a MH. 12 Arrabona Légvédelmi Rakétaezred tisztjével a Péterfy Sándor Evangélikus Iskola előtt találkoztunk a múlt héten. Elkísérte őket Havassy Anna Katalin az MH. 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos főtörzsőrmestere is, aki főállásban a Győr+ Média újságírója. Ahogy az országban minden járásban, így Győrben is létezik aktív és kiképzett ÖTT század, akik ebben a veszélyhelyzetben is készen állnak arra, hogy ha szükség van a szolgálatukra, akkor ott segítenek, ahová vezénylik őket.

A katonák a saját számítástechnikai készletükből ajánlottak fel az iskola két diákjának komplett, jogtiszta szoftverekkel telepített asztali számítógépet és monitorokat. Elmondták, tudják, hogy sok családban gondot okoz, hogy a gyermeknek, vagy gyermekeknek digitális oktatásra kellett átállni. Szeretnék, ha legalább abban segíteni tudnának, hogy két család helyzetét könnyebbé tegyék egy-egy számítógéppel.

Heindl százados a Győri Önkormányzat munkatársával egyeztetett, ott jelezte segítő szándékukat. Itt a Péterfy Evangélikus Iskolához irányították, ahol Kolarovszki Zoltán igazgató várta a három honvédet, s megígérte, hogy az iskola rendszergazdájának segítségével olyan diákjaikhoz kerülnek a gépek, ahol tényleg nagy hasznát látják.

A teljes cikk itt érhető el.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!