„Az imádság ereje és annak lehetősége köt össze leginkább bennünket”

„Az imádság ereje és annak lehetősége köt össze leginkább bennünket”

Share this content.

Forrás: Pannon RTV
A Pannon RTV kérdezte Dolinszky Gábort, az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztény Egyház Szerbiában-Vajdaságban püspökhelyettesét.

„Az imádság ereje és annak lehetősége köt össze leginkább bennünnet” – fogalmazott Dolinszky Gábor evangélikus püspökhelyettes a húsvétra való felkészülés kapcsán. Ebben az időszakban különösen nagy szerepet tölt be az imádság, tette hozzá. Ezt kihasználva alkothatunk közösséget embertársainkkal és Istennel. Nagycsütörtökön az evangélikusok nem istentiszteletet tartanak, hanem a hívőkkel közösen beszélgetnek a nagycsütörtöki eseményekről, magáról az úrvacsoráról. Ez azonban most elmarad.

A nagypéntek Jézus Krisztus golgotai kereszthaláláról szól, tulajdonképpen gyásznap – mondta a püspökhelyettes: „Amit tudok üzenni, szintén a megváltozott körülményekre tekintettel, az ugyanaz, mint a húsvétra való készülődés, főként az imádkozásra való lehetőség. Főleg azoknál, akiknek nincs internetlehetősége, és nem tudnak online bekapcsolódni különféle tartalmakba, főleg ilyenkor, húsvétkor. Fontos az, hogy a Szentírás ott legyen mellettünk, használjuk a Szentírást. Fontos az, hogy gondoljunk egymásra, imádkozzunk egymásért. És fontos az, hogy kérjük Istent, hogy mielőbb segítsen át minket ezen a helyzeten. Hogy újra közösséget alkotva találkozni tudjunk.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!