Lelkészek és lelkigondozók várják a lelki segítségre vágyókat

Lelkészek és lelkigondozók várják a lelki segítségre vágyókat

Share this content.

Szöveg: Németh Zoltán, Gyülekezeti és Missziói Osztály
Budapest – Április közepétől a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) égisze alatt működik az ökumenikus egyházi lelki segélyvonal, amely a +36-80/496-005-ös, ingyenes zöld számon hívható mindennap 8 és 20 óra között. A különböző felekezetek önkéntesei között – közel hatvan lelkész és lelkigondozó – húsz evangélikus is várja a hívásokat.

Az anonim beszélgetés alkalmával sem a hívó, sem a véletlenszerűen kapcsolt ügyeletes kiléte nem válik ismertté a hívásban résztvevők számára. A beszélgetésről nem készül felvétel, és az ügyeletest titoktartás kötelezi.

A szolgálat lehetősége telefonbeszélgetésre korlátozódik, és lelki segítséget tud kínálni, anyagi jellegűt nem.

A megadott számon azok hívását várják, akiknek fontos, hogy az őket valamilyen módon megterhelő járványügyi helyzetben keresztyén szemléletű lelki segítséget kapjanak.

Köszönjük, ha ennek a levélnek és/vagy a mellékelt plakátnak a terjesztésével segíti, hogy az egyházi lelki segélyvonal lehetősége eljusson az érintettekhez!

Csatolt állományok: lelki segelyvonal.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!