Az igei gondolatok tartják a gyülekezet tagjaiban a lelket – paksi tapasztalatok

Az igei gondolatok tartják a gyülekezet tagjaiban a lelket – paksi tapasztalatok

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Paks – A Paksi Evangélikus Egyházközség lelkésznője szerint, mind gyülekezete számára, mind önmaga számára nagy váltás volt a virtuális térben való megjelenés. „Ha nem adódott volna a vírus miatti kényszerhelyzet, biztos nem tettem volna meg” – vallotta be az Evangélikus.hu érdeklődésére Nepp Éva. Ma már naponta közvetítenek áhítatokat a YouTube-csatornájukon, de reméli, hogy minél hamarabb újra lehetőség lesz a személyes találkozásokra is.

„Nagyon hiányzik a gyülekezeti közösség, a személyes találkozások, reflekciók, visszajelzések. – magyarázta Nepp Éva– Olyan, mintha légüres térben prédikálnék újra és újra az üres templomban. Bár sokan megnézik a gyülekezetből a vasárnapi online istentiszteleti közvetítéseinket, és egy masszív mag az „Igei gondolatokat” is, amelyeket naponként teszünk közé. Többen mondták, hogy ez tartja bennük a lelket, mert ezek nem csak igehirdetések, istentiszteletek vagy áhitatok, amelyekből több ezer van fent az interneten, hanem olyan alkalmak, amelyekről úgy érzik, hogy személyesen nekik szólnak. A jól ismert helyről, a jól ismert templomból, jól ismert lelkészüktől.”

A gyülekezetünk felügyelője, Zuschlag János rögtön az elejétől minden technikai feltételt biztosított arra, hogy a közvetítés működhessen és azóta is fáradhatatlanul segít a lelkésznőnek abban, hogy a felvételek idejében, jó szerkesztésében fent legyenek a világhálón (A Paksi Evangélikus Egyházközség YouTube csatornája).

„Az ő szakértelme nélkül nem ment volna az átállás ilyen gördülékenyen. – tette hozzá a lelkésznő– De mindezek ellenére, mégis csak átmenetinek tekintem az online térben való megjelenést. Csak a kijárási korlátozások végéig számolok vele. Nem tudom, hogyan történik majd a templomba való visszatérés, és ha igen, kik lesznek azok, akik majd hétről hétre újra eljönnek, hogy személyesen, gyülekezeti közösségben ünnepeljék az istentisztelet. De remélem, hogy igen, lesz ilyen. Hisz idáig minden erőnkkel ezen fáradoztunk, hogy közösséget, gyülekezetet építsünk, hogy megéljük Istennel és egymással a személyes találkozások örömét, amit semmi sem helyettesíthet. Remélem, hogy minél hamarabb újra lehetőség lesz rá.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!