Beszélő kövek… – „Nincs az a vírus, ami elválaszthat minket egymástól és az Isten szeretetétől!”

Beszélő kövek… – „Nincs az a vírus, ami elválaszthat minket egymástól és az Isten szeretetétől!”

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Domony – „Élő kövek üzenete” – ezt a címet adták a domonyiak (1Pt 2,5 alapján: „Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által.”) annak a sorozatnak, amellyel a járvány miatti templomi istentiszteleti szünet idejére minden nap be szeretnének jelentkezni a Facebook felületén keresztül. A kezdeményezésről Sághy Balázs lelkészt kérdeztük.

„De tényleg, hogy mik eszébe nem jutnak néha az embernek!? – csodálkozott rá még most is az ötletre Sághy Balázs lelkész. – Amikor beköszöntött a karantén, arra gondoltam, hogy az internet, a közösségi média minden színtere hamarosan meg fog telni istentiszteleti közvetítéssel, vallási műsorokkal – jó lenne csinálni valami mást. Mi lenne, ha nem csak a lelkészek szólalnának meg a médiában, hanem a gyülekezeti tagjaink is, akik legalább annyira megsínylik a templomtalanság sötét időszakát, mint az egyház szolgálattevői. Ők az élő kövek, akiknek ebben a furcsa, bizonytalan helyzetben lenne a legnagyobb szüksége a közösség megtartó erejére, az istentisztelet lelki táplálékára, a templom szent erőterére. Mi lenne, ha végre megmutatnánk nekik, milyen sokat tudnak ők adni egymásnak. A gyülekezet tagjai nem csak valami passzív hallgatóság, hanem eleven közösség, testvérek, egymás lelkigondozói” – tette hozzá a lelkész.

Ezért aztán megszólított néhány erre kapható embert, hogy az otthonukban felvett rövid videó üzenettel segítsenek, hogy jól induljon a többi testvér napja is. Ebből született meg az „Élő kövek üzenete” című internetes sorozat.

„Én magam is meglepődtem, mennyire nagy lett a nézettsége ezeknek a Facebook-os szösszeneteknek (napi 600-1700 megtekintés) – mondta a lelkész – Ez arra ösztönzött, hogy még több gyülekezeti tagot kérjek meg erre a szolgálatra. Március 24. óta Domonyból és Vácegresről eddig közel ötven gyülekezeti tagunk küldött reggeli „szeretet csomagot” (ahogy az egyik élő kövünk fogalmazott) a többieknek. Ekkora aktivitást az igei/bizonyságtevő szolgálat terén még soha nem tapasztaltunk a gyülekezeteinkben. Nyilván nem a teológiai mélységek, a színészi teljesítmények adják ezeknek a videóknak az igazi örömfaktorát, hanem a fő üzenet: ha most nem találkozhatunk, akkor is gondolunk egymásra, és nincs az a vírus, ami elválaszthat minket egymástól és az Isten szeretetétől. A lelki ház kövei most szétszóratásban vannak, de élnek és a lelki kincseikkel szolgálnak – egymásnak.”

A gyülekezet Facebook oldalát itt találják.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!