Orvosi segédeszközök beszerzését támogatta Irakban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Orvosi segédeszközök beszerzését támogatta Irakban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Moszul – 2020. április 26-án az Ökumenikus Segélyszervezet iraki irodájának munkatársai sikeresen hajtottak végre egy egészségügyi segélyakciót az iraki Ninive-fennsíkon.

A segélyszervezet két, a koronavírus elleni küzdelemben kulcsszerepet játszó járványkórháztól kapott megkeresésre reagálva szerzett be orvosi segédeszközöket. Kórházanként többek között 5000 orvosi maszk, 10 000 pár gumikesztyű, 2000 izolációs köpeny, 100 liter kézfertőtlenítő koncentrátum, 50 oxigén maszk, valamint oxigén szabályozók, gégetükör szettek, lézeres hőmérők kerültek beszerzésre és kiosztásra. A segélyszervezet a kijárási korlátozásokat figyelembe véve a helyi kormányzattal szorosan koordinálva hajtotta végre az eszközök beszerzését, és azok átadását két kórház részére, amelyek közül az egyikkel – a Hamdaniya-i kórházzal – a segélyszervezet egy korábbi projektjében együttműködött.

Mivel a jelenlegi időszakban a szövetségi területek és a kurdisztáni régió között határzár van érvényben, az eszközök átadására az iraki szövetségi területek és a kurdisztáni régió határán került sor, ahol a több száz doboznyi segélyárut a Al-Hamdaniya-i kórház vezetése és gépjárműje vette át, vállalva azt, hogy segítségével az adomány eljut a moszuli járványkórházhoz is.

Az összesen ötmillió forint értékű segélyakció a Külgazdasági és Külügyminisztérium által támogatott „Iraki menekültek visszatelepülésének, helyben maradásának támogatása” elnevezésű program és a Hungary Helps program keretében valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!