Itt a világ megmentésének receptje – Gondoltál volna erre?

Itt a világ megmentésének receptje – Gondoltál volna erre?

Share this content.

Forrás: KötőSzó evangélikus blog, szöveg: Bán Mihály
Pontot kell tenni annak a végére, hogy a világ működését a „vegyél végre valamit!” biztosítja.

Most, a kényszerű bezárkózás időszakában kiderült, hogy a ruháink nagyobbik része, de általában a tárgyaink többsége lényegében fölösleges. Megdöbbennénk, ha készítenénk egy statisztikát arról, hogy az elmúlt két hónapban a dolgaink mekkora részét (nem) használtuk.

Az is kiderült – amit persze, ha őszinték vagyunk, eddig is tudtunk –, hogy mik a létfontosságú dolgok. Ha tető van a fejünk felett, van mit enni, szükség esetén elérhető a gyógyszer, akkor alapvetően tudunk létezni egy jó ideig. Soroljuk még ide a kapcsolattartást lehetővé tevő eszközöket, és akkor valóban összeszedtük azokat, amik ebben a nehéz helyzetben a túlélést biztosítják.

Nem szeretnénk persze örökké így élni. Bezárva, korlátozva, félve, bizonytalanságban. De le kell vonnunk a tanulságokat.

Ahogy eddig volt, úgy nem mehet tovább.

Arra kell törekednünk, hogy ami kell az emberhez méltó élethez, azt minél többeknek, lehetőleg mindenkinek biztosítsuk. A saját hazájukban, a lakóhelyükön. A fölösleges dolgok mennyiségét pedig lépésről lépésre, fokozatosan csökkentsük.

A teljes cikk itt érhető el.

Címkék: KötőSzó -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!