A Lutheránus Világszövetség főtitkára bejelentette lemondását

A Lutheránus Világszövetség főtitkára bejelentette lemondását

Share this content.

Forrás: LWI, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Genf – A Lutheránus Világszövetség főtitkára, dr. Martin Junge 2020. május 20-án bejelentette, hogy 2021. október 31-én, három évvel a hivatali ideje lejárta előtt lemond jelenlegi posztjáról.

„LVSZ főtitkárként való szolgálatom nagy megtiszteltetés, kiváltság és inspiráló tapasztalat volt – mondta dr. Martin Junge tiszteletes. – Hálás vagyok az egyházakkal való világméretű találkozókért, továbbá az LVSZ Tanácsának, a vezetőknek és a kollégáknak a bizalmáért és támogatásáért, valamint az Lutheránus Világszövetség minden tanúságtételéért és szenvedélyéért, amelyet az egyházért és a világért fejt ki.”

Junge elmondta, hogy döntését sok-sok imádság előzte meg. A vezetőség 2021-ben történő változását az átmeneti időszakban megfelelően és jó ütemezésben készítik majd elő. „Ez az ütemezés lehetővé teszi majd a következő főtitkár számára, hogy előkészítse a következő világgyűlést, hogy együttműködjön majd az újonnan megválasztott tanáccsal egy új stratégia kialakításában, és vezesse az LVSZ-t a jövőbe, amelybe Isten hívja a közösséget” – tette hozzá a főtitkár.

Junge elmondta, hogy „teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy továbbra is vezetést és iránymutatást nyújtson az elkövetkező évben, és meghozza a szükséges döntéseket az LVSZ taggyülekezeteire és az LVSZ-re vonatkozóan, különösen is a COVID-19 világjárvány és annak következményei tekintetében. Továbbra is megtiszteltetés és kiváltság számára az, hogy hozzá tud még járulni a Lutheránus Világszövetség további működéséhez.”

Az LVSZ elnöke, dr. Panti Filibus Musa érsek elmondta, hogy az LVSZ számára áldást jelentett Junge főtitkár szolgálata. „Integritással, bölcsességgel, képzelettel, készséggel és betekintéssel - valamint humorral és örömmel - vezette az LVSZ-t, hogy a szervezet Isten küldetésének még hatékonyabb eszközévé válhasson. Musa elnök azt is hozzátette, hogy „Junge megszemélyesítette azt a szenvedélyt, amelyet az LVSZ az egyház és a világ iránt érez. Köszönetet mondunk ezért a tanúságtételért Istennek!”

Az LVSZ elnök vezetésével az LVSZ Tanácsa létre fog hozni egy bizottságot és 2021 júniusi ülésén új főtitkárt fog választani.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!