Pünkösdkor is ökumenében

Pünkösdkor is ökumenében

Share this content.

Forrás: reformatus.hu
Budapest – Történelmi környezetben, a budavári Magdolna-toronynál – a reformáció korában protestánsok és katolikusok által is használt templom romjainál – lesz június 1-jén, pünkösdhétfőn 11 órai kezdettel szabadtéri ökumenikus istentisztelet, amelyet közvetít a Duna Televízió is.

Igemagyarázattal Bogárdi Szabó István református püspök szolgál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Igét hirdet Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, szentbeszédet tart Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek.

A szolgáló fúvósokat Johann Gyula vezeti, szaxofonon közreműködik Pozsár Eszter.

Imádságot mondanak a járvány leküzdésében különösen is szerepet vállaló orvosok, ápolók, szociális munkások és gyógyult betegek.

A helyszínen higiéniai okokból csak korlátozott létszámú gyülekezet lehet jelen, így a hívektől és az érdeklődőktől azt kérik, hogy az istentiszteletbe a televízión keresztül kapcsolódjanak be. Az alkalmat rossz idő esetén a Mátyás-templomban tartják.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!