Bánk bán videochatben – Élő online előadással „turnézik” a Váróterem Projekt

Bánk bán videochatben – Élő online előadással „turnézik” a Váróterem Projekt

Share this content.

Forrás: maszol.ro
Kolozsvár – Budapest – Online felületre adaptálta Bánk bán? Jelen! című osztálytermi előadását a kolozsvári Váróterem Projekt. A színészek otthonaikból játsszák az élőben közvetített előadást, amellyel megpróbáltak előnyt kovácsolni a videochat korlátaiból.

Az előadást elsőként a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium diákjai láthatták csütörtökön. „Megvolt a bemutató-feeling és az előadás előtti lámpaláz” – mesélte a Bánk bánt alakító Csepei Zsolt. A színész szerint összességében jó élmény volt a társulat első online előadása. Az optimális felület megtalálása és a technikai megoldások kikísérletezése mellett az interakció lehetőségének a biztosítása volt a legnagyobb kihívás. „Furcsa volt, hogy nem éreztük a reakcióikat, arról semmit nem tudtunk, hogy mi van a képernyők másik oldalán” – mondta. Az eredeti előadásban van olyan jelenet, amelynek a kimeneteléről a diákok krétadobálással határoznak.

„Az online verzióban petíciót és szavazást használtunk. A szavazólinket megosztottuk a YouTube-oldalon, ahol élőben ment az előadás, és a komment-szekcióban még hozzá is szóltak” – részletezte, hozzátéve, hogy a színészek szempontjából az sem könnyű, hogy a partner valahol a képernyőn van, miközben nem neki, hanem a kamerának kell mondani a szöveget.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!