Fogyatékkal élők között – Járvány idején

Fogyatékkal élők között – Járvány idején

Share this content.

Forrás: Credo Rádió, riporter: Pusztai Kriszta, fotó: Pexels.com
Szombathely – A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Középhegyi úti intézményében, a Johanneumban időseket és fogyatékkal élőket gondoznak. A lakók, a hozzátartozók és természetesen, az ott dolgozók számára sem könnyű a jelenlegi, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet.

Továbbra is érvényben van a látogatási tilalom, akárcsak más intézményekben. A fogyatékkal élőknek el kellett fogadni, hogy az idén nem tudták bemutatni anyák napi műsorukat, nem tudnak fellépni különböző fesztiválokon, ahol találkozni szoktak a társintézményekből ismert barátaikkal, a nagy séták is elmaradnak egyelőre, és a nyári tábor is kétséges. A rokonokat ők és az idősek is csak a videotelefonálásnak köszönhetően láthatják, de persze ennek is nagyon tudnak örülni. Zenehallgatás, beszélgetések, közös imádkozás, levegőzés az udvaron, benti programok az osztályokon, így telnek a mindennapok. A Johanneum dolgozói mindent megtesznek, hogy színesebbek legyenek a hétköznapok. A részleteket Horváth Ritától, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ mentálhigiénés csoportvezetőjétől hallhatják.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!