Pünkösdi éneket is írt a Gryllus Dániel–Lackfi János szerzőpáros

Pünkösdi éneket is írt a Gryllus Dániel–Lackfi János szerzőpáros

Share this content.

Forrás: Várkert Bazár
Budapest – Nagy sikerű dalciklusuk után egy újabb ének erejéig visszatér Gryllus Dániel és Lackfi János. Pünkösd kapcsán a szerzők újabb dalt hoznak el a Várkert Bazár Facebook oldalára. A dal premierje 2020. május 29-én 19 órakor lesz a Várkert Bazár Facebook oldalán.

A húsvéti ünnepkörben, virágvasárnaptól Húsvét hétfőig minden nap megszólalt egy új, a naphoz kapcsolódó dal a Várkert Bazár oldalán. Ezek a dalok erre az alkalomra íródtak, Gryllus Dániel zeneszerző és Lackfi János költő alkotásai. Az egyszerűen készült házi felvételek nagyon illenek a mai helyzetünkre, karantén videónak is hívhatjuk őket.

A nézettség igazolta a vállalkozást, nagyon sok vers és zenebarát számára adott élményt a sorozat, amely nem szorítkozott arra, hogy a Szentírás szövegét ültesse át dalokba, hanem az egész ciklusban végig mai állapotunkból, mai gondolatainkat beleszőve jelenítette meg a passió történetét.

A sorozat sikere arra ösztönözte az alkotókat és a szervezőket, hogy a Húsvét után 50 nappal következő ünnepre, a Szentlélek kiáradását ünneplő Pünkösdre is szülessen új ének. A szerzők hasonló szellemben, mai lelkülettel írták a kétezer éves történetet köszöntő dalt. A felvétel először a Várkert Bazár oldalán látható.

Kérjük, kövessék nyomon a megjelenést és adjanak hírt felületükön az eseményről!

Dalpremier: május 29-én 19 órakor!

https://www.facebook.com/varkertbazar/

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!