Megjelent a Magyar Evangélikus Bibliográfia 2019.

Megjelent a Magyar Evangélikus Bibliográfia 2019.

Share this content.

Szöveg: H. Hubert Gabriella
Budapest – Nyolcadik éve jelenik meg a Magyar Evangélikus Bibliográfia (MEB), amely az evangélikus szellemi teljesítményeket éves bibliográfiai szinten foglalja össze. A bibliográfia része az Evangélikus Országos Gyűjtemény online megjelenésének, amely nemcsak az evangélikusok, hanem mindenki számára közvetíti az evangélikus értékeket.

A koronavírus egyházunk minden területét arra késztette, hogy a virtuális világban is fokozottan jelen legyen. Az Evangélikus Országos Gyűjtemény, amely munkája során már régóta jelen van a virtuális térben, tovább erősítette online jelenlétét. Munkatársaink töltik fel a levéltári és könyvtári adatbázisainkat. Múzeumunk az elsők között rendezett virtuális kiállítást. Honlapjaink újabb tartalmakkal telítődtek. A múzeumi és a levéltárpedagógiai online jelenlét elkezdődött. Pályázatokat írtunk ki. Minden korosztályt megszólítottunk a facebookon keresztül. Eközben folytatódott a tudományos munka és a kutatók tájékoztatása. Új színekkel gazdagodott, mélyült a munkatársak közötti kapcsolat.

Mi hiányzott, hiányzik? Egymás inspiráló jelenléte, amelynek során hamar megoldunk egy-egy problémát, a termékeny viták, olvasóinkkal, kutatóinkkal és rendezvényeink látogatóival való találkozások - és a gyűjtemény! Amikor elengedhetetlen egy-egy irat, könyv vagy tárgy kézbe vétele. Egy idő után fájó ennek a hiánya. Talán a járvány enyhülésével fokozatosan visszatérhetünk a szokott működéshez. 

Addig is kövessék az Evangélikus Országos Gyűjtemény honlapjait és a Facebookot (#ezenanapon, #tárgyakkaranténban), tanulmányozzák és ha kell, egészítsék ki új tételekkel a MEB 2019-et:

https://medit.lutheran.hu/site/allomany/11896

Csatolt állományok: honlapra.docx -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!