Tudtad, hogy vannak gamer papok?

Tudtad, hogy vannak gamer papok?

Share this content.

Forrás: szoljbeapapnak.blog.hu
Nemcsak hogy vannak Magyarországon is, de most egy csapatot is összeállított belőlük a Szólj be a papnak! kezdeményezés csapata, és egy online esemény keretei közt találkoztak velük. A kedvenc videojátékok mellett olyan kérdések is terítékre kerültek, mint a jó és rossz kérdése a játékokban, a szerepjátékok személyiségformáló hatása vagy éppen az, hogy szabad-e „játékból” mészárolni.

A beharangozó cikkben ezt olvashatjuk:

Az talán el is várható, hogy Amerikában akadnak olyan lelkészek, akik Twitchen streamelve hirdetik Isten igéjét, az viszont kellemes meglepetést jelentett, hogy rövid idő alatt sikerült találni olyan magyar papokat, lelkészeket, akik otthonosan mozognak a gamer világban is.

Az evangélikus teológus (azaz lelkész-növendék), egyúttal e-sportoló Kutyej Dániel tavaly a békéscsabai TEDx keretei közt tartott előadást a közösségépítés kérdését feszegetve, többek között arra is kitérve, hogy vajon az on-line vagy az off-line kapcsolat a jobb, és miért?

Kiss Zsolt Attila római katolikus plébános talán azzal a kérdéssel is szembesül majd, hogy a gyakran mesterségesen szembeállított, egymást követő két pápa, XVI. Benedek és az online kommunikációs csatornákkal jó viszonyt ápoló Ferenc pápa miért ítélte el egyöntetűen a videojátékokat és ő személyesen mit gondol erről aktív játékosként.

Damásdi Péter református teológiai hallgató, segédlelkész az eseményre készülve párhuzamot vont a gamer közösség és az egyház közt.

Czirják János Tamás görögkatolikus pap informatikusnak készülve jött rá, hogy nem a számítógép előtt szeretné eltölteni az életét, hanem emberekkel szeretne foglalkozni. Ugyanakkor soha nem hagyta el teljesen a digitális világot sem. Jelenleg a Budai Görögkatolikus Parókia káplánja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!