Mi az a pünkösd? Te tudod? – Most eláruljuk!

Mi az a pünkösd? Te tudod? – Most eláruljuk!

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kovács Viktor
Minek van a pünkösd? Két piros betűs nap a naptárban – főleg egymás után – mindig nagy öröm. Ráadásul az egyik minden esetben hétfőre esik, így biztosan lehet egy hosszú hétvégénk. Elkél, hiszen rajtunk a tavaszi fáradtság, vagy éppen jó így a tanév végén egy kis kóstoló a szünidőből.

És talán valami rémlik: pünkösdi királyválasztás, „A pünkösdi rózsa kihajlott az útra…” meg ilyesmik. De vajon mi a pünkösd igazi tartalma? Mitől olyan fontos ez a két nap, hogy ráadásul piros betűs is? Honnan ered pünkösd ünnepe? Mi az alapja? Milyen eseményre emlékezünk ezen a napon? Jelent ez ma nekünk egyáltalán valamit? Kiderül Kovács Viktor evangélikus lelkész videó-összeállításából.

Címkék: pünkösd - Kovács Viktor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!