Nagybörzsönyi nyitás

Nagybörzsönyi nyitás

Share this content.

Szöveg és fotó: Barcsik Zoltán
Nagybörzsöny – 2020. június 1-jén Nagybörzsönyben is újra megnyílt a templom kapuja. Igaz, távolságtartással, fertőtlenítéssel és kötelező maszkviseléssel tartották meg alkalmat, mégis boldogok voltak a gyülekezet tagjai, hogy újra együtt lehetnek.

Mindenki nagyon fegyelmezetten viselkedett és sok idősebb, veszélyeztetett testvér otthon maradt, ahogyan előzetesen tanácsolták nekik. Így is 44 fő ült a templom padjaiban, illetve néhányan a templom előtt felállított hangfal mellett, a szabadtéren hallgatták az istentiszteletet.

„Mivel tudtuk, hogy a kézfogás elmarad, de szerettük volna, hogy a személyes kapcsolat megmaradjon, az istentisztelet végén minden padsor külön áldást kapott. Ezután hagyták el a testvérek fokozatosan a templomot. Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy hosszú szünet után végre személyesen is találkozhattunk, élőben (és nem online!) hallhattuk az Úr igéjét!” - írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Barcsik Zoltán lelkész.

Ettől függetlenül az igehirdetéseket továbbra is eljuttatják nyomtatott formában az idősebb testvéreknek, illetve feltöltik az istentiszteletek hanganyagát az internetre is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!