Ökumenikus istentisztelet a trianoni évfordulón Sepsiszentgyörgyön

Ökumenikus istentisztelet a trianoni évfordulón Sepsiszentgyörgyön

Share this content.

Forrás: szekelyhon.ro
Sepsiszentgyörgy – Több százan vettek részt a magyar történelmi egyházak lelkészei által Sepsiszentgyörgy főterén tartott ökumenikus istentiszteleten, a száz évvel ezelőtt aláírt trianoni békeszerződésre emlékezve.

Incze Zsolt református lelkipásztor, a megemlékezés kezdeményezője arra kérte a résztvevőket, hogy az istentiszteleten ne legyenek bekiabálások, skandálások – ezt be is tartották, csak az áldás után hangzott fel néhányszor a „Vesszen Trianon!”

Imát, fohászt, áldást mondtak a kezdeményező Incze Zsolt mellett Zelenák József evangélikus, Kovács István unitárius és Fülöp Szabolcs római katolikus lelkészek. Nem az országhatárok jelölik ki a magyar nép életterét, hanem a szívekben lévő érzés – mondta Zelenák József.

Azért fohászkodott, hogy forduljon a magyar nép javára, amit mások ellene és kárára tettek. „Adj Uram tisztuló nemzeti önismeretet, indulatoktól mentes igazságosságot, jó igyekezeteinkben való megerősödést, csendesíts el minden gyűlölködést, adj méltányosságot és jó szándékot az ellenségeskedés helyett, segítsd meg azokat, akikre nagy felelősséget bíztál a népek és nemzetek ügyeinek intézésében” – imádkozott az evangélikus esperes.

A cikk itt folytatódik.

Hivatkozások: További cikk. -
Címkék: Trianon - Sepsiszentgyörgy -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!