Miért vagyok hívő, keresztény és evangélikus? – Válasz Hodász Andrásnak

Miért vagyok hívő, keresztény és evangélikus? – Válasz Hodász Andrásnak

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, videó: Kovács Viktor
Május 25-én jelent meg a Papifrankó YouTube-csatornáján egy videó, amelyben Hodász András római katolikus atya arról beszélt, hogy ő miért hívő, keresztény és katolikus. Az amúgy nagyon értékes és sok „frankó” tartalmat közvetítő csatorna komoly „méhkasba” nyúlt ezzel a videóval.

Az utolsó percekben ugyanis igen éles kritikával illeti a sola Scriptura (egyedül a Szentírás) elvét, amely a protestáns felekezetek szemléletének alappillére. Ez még önmagában nem nagy gond, hiszen azért tartozunk külön felekezethez, mert másképpen gondolkodunk, de a stílus, ahogyan – meglehetősen zavaros – kritikáját megfogalmazza és a következő, június 2-ai (Egy máriaimádó, bálványfaragó, hagyományfetisiszta katolikus pap vallomása című) videójában „továbbtekeri”, az már sokaknál kiverte a biztosítékot protestáns oldalon. Szinte azonnal születtek válaszvideók (Lukács Máté videója), és több protestáns YouTube-csatorna is bejelentette, hogy reagálni fog.

Meggyőződésem, hogy a legtöbb konfliktus és fölösleges vita abban gyökerezik, hogy nem tudjuk megérteni egymást. A virtuális térben egyre jobban kibontakozó polémiát konstruktív mederben tartandó, igyekszem tisztázni, hogy tulajdonképpen mi(ke)t érthetünk a sola Scriptura alatt.

Kovács Viktor további érdekes tartalmait megtalálhatjátok YouTube-onSpotifyon és Facebookon is!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!