Ördög Endre: Az interneten is lehet istentiszteletet tartani

Ördög Endre: Az interneten is lehet istentiszteletet tartani

Share this content.

Forrás: Oroscafe.hu
Orosháza – A járványhelyzet komoly kihívások elé állította az orosházi evangélikus közösséget is, de így is eljutottak a hívekhez. A templom látogatottsága még nem a régi, de az otthonmaradók miatt továbbra is feltöltik az istentiszteleteiket az internetre.

Ördög Endre igazgatólelkész szerint, hamar megtalálták a lehetőségeket, hogy ebben a rendkívüli helyzetben hogyan érjék el a saját gyülekezetüket sőt, mint mondta, azzal, hogy kiléptek az online térbe egy nagyobb kört is meg tudtak szólítani.

"Ez az időszak megmutatta, hogy igenis van létjogosultsága ennek a munkának, szolgálatnak, ami nem csak a templomban, a személyes kapcsolatokon keresztül működik, hanem az online térben is. Megmutatta azt is, hogy a városban élő különböző civil, egyházi közösségek, amikor egymásra vannak szorulva, jól tudnak együttműködni. Vasárnaponként az orosházi média segítségével tudtunk eljutni az orosháziakhoz, ami egy jó lehetőség volt" – fogalmazott Ördög Endre.

Elmondta, hogy egyelőre még jóval kevesebben látogatják a templomot, de fokozatosan visszatér a közösségük az istentiszteletekre. Ördög Endre szerint, azok számára, akik még inkább távol maradnak a templomtól számukra továbbra is feltöltik az internetre a vasárnapi szertartásokat.

Az evangélikus templomban biztonsági intézkedéseket is betartanak. Rövidebbek a liturgiák, folyamatosan szellőztetnek és fertőtlenítenek, valamint a szájmaszk is kötelező.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!