A virtuális imádkozás új tapasztalatot jelent a vallásgyakorlásban

A virtuális imádkozás új tapasztalatot jelent a vallásgyakorlásban

Share this content.

Forrás: mediaklikk.hu
Budapest – Az M1 Ma este című műsorában beszélgetett Mészáros Kata műsorvezető a MEÖT főtitkárával. Dr. Fischl Vilmos az egyházak szerepéről és a hitéletről beszélt a járvány kezelésében, szóba került online misék és istentiszteletek szerepe és a fiatalok megszólítása is.

A fötitkár megállapította, hogy a járvány hatalmas próbatétel elé állította az élő közösségre épülő hitéletet, de az egyházaknak sikerült a reményt és a tevékeny segítségnyújtást közvetíteni a szükséget szenvedők felé. Fischl Vilmos szerint, a virtuális imádkozás új tapasztalatot jelent a vallásgyakorlásban, hiszen sikerült a fiatalokat is bevonni ebbe. A beszélgetés során szó esett az ökumenikus programokról, de felmerült az a kérdés is, hogy Maria Van Kerkhove, a WHO munkatársa szerint vannak országok, ahol épp a vallási rendezvények engedélyezése után nőtt a fertőzöttek száma. Fischl Vilmos szerint sajnos minden közösség és közösségi tevékenység terjeszti a vírust, és nem csak az egyházi alkalmak veszélyesek. Ugyanúgy elővigyázatosnak kell lennünk, ha sportolunk, plázába vagy szórakozni megyünk, esetleg más országba utazunk turistaként.

A beszélgetés 9 perc 5 másodperc után kezdődik: https://mediaklikk.hu/video/ma-este-2020-06-25-i-adas-6

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!