Istenélmény vizsgaidőszakban – Amikor csak pár ponton múlik a boldogság

Istenélmény vizsgaidőszakban – Amikor csak pár ponton múlik a boldogság

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Antal Bálint
Öröm, bánat – kinek mi jutott. A legtöbb helyen véget ért a vizsgaidőszak, a középiskolákban pedig már a szóbeliken is túl vannak a diákok, ezért a fellélegzés bizonyos, csak a +/– előjele a kérdés. Ismert mondás, hogy zuhanó repülőn nincsenek ateisták. Aki már élt át stresszes vizsgát, felkészülési időszakot, az tudja, hogy talán vizsgaidőszakban sincs túl sok. Ismerős?

Egyik barátom saját tapasztalatból merítve szokta azt mondani, hogy a legnagyobb istenélményei mindig a vizsgaidőszak alatt voltak. Amikor csak pár ponton múlik a boldogság, akkor pláne. Talán ilyenkor még az olyan dolgokba is belelátjuk a jeleket, amelyek utólag már igencsak viccesen hatnak. Két történetet idézek most két kedves olvasónktól:

A bölcsészkaron történt, hogy logikavizsgára ment valaki. Persze se kép, se hang, azért beült vizsgázni. Puskázásnak nem látta értelmét, részint, mert lebukhat, másrészt, mert halvány lila fogalma sem volt az egész tárgyról. Teszt volt, három választási lehetőséggel. Emberünk úgy logikázott, hogy a terem bal sarka lesz az A, a táblától jobbra, a feszület lesz a B és a mennyezeti lámpa a C. Ahova éppen eszébe jut nézni, mindig azt jelöli meg a soron következő kérdésnél. Megérzés, sugallat – hívja mindenki annak, aminek szeretné –, nyilván kész röhej, már csak az alapötlet is. De bejött! Fohászok sora persze elhangzott, de ez, azért valljuk be, inkább csak mázli volt. Vagy nincsenek véletlenek? – teszi fel a kérdést magunkban a kisördög/-angyal. Fene se tudja. Azóta is boldogan dolgozik egyházi környezetben.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!