Hittanos- és német hét volt a Reményikben

Hittanos- és német hét volt a Reményikben

Share this content.

Forrás: szombathely-lutheran.hu
Szombathely – Az ügyeletes gyerekeknek és azok számára, akik hittanos táborra készültek a szünidőben, hittanos hetet szerveztek az evangélikus gyülekezet hitoktatói. A hét során Jézus példázataival foglalkoztak. Gömbös Katalin hitoktató mesélt erről a Credo Rádióban. Az iskola német hetéről Kovács Andrea németnyelv-tanár számolt be.

A hétfői témánk az Aki kősziklára épít volt Lk 6,47-49 igehely alapján, majd énekeket tanultunk és imádkoztunk. Az 1-2. osztályosokkal Gömbös Katalin, a 3-4. osztályosokkal Menczinger Tamás foglalkozott, amikor egy kicsit kettévált a csapat. Arról beszélgettünk, hogy az életünknek is erős alapra van szüksége,  a legerősebb alap pedig, ha Istenre hallgatunk, az ő szava szerint élünk. Dramatikus játékokat játszottunk, építkeztünk, rajzoltunk, rejtvényeket fejtettünk, sokat játszottunk. A délelőttöt imával és énekkel zártuk.

Kedden a Magvető példázatáról beszélgettünk, hogy Isten igéje hogyan gyökerezhet meg a szívünkben. Jó földet kerestünk, búzamagot ültettünk, ami csütörtökre ki is kelt. Rajzoltunk, játszottunk, rejtvényt fejtettünk az igékkel kapcsolatban. 

Szerdán Az irgalmas samaritánus volt a témánk, hogy ki vagy mi a felebarátunk, majd ezt követően báboztunk, dramatizáltunk, segítő játėkokat játszottunk. 

Csütörtökön A nagy vacsora példázattal foglalkoztunk: vajon elfogadjuk-e Isten meghívását? Kifogásokról, válaszokról, megoldásokról beszélgettünk, utána meghívókat és ajándékokat készítettünk, bibliai ételeket, gyümölcsöket kóstoltunk, étkezési szokásokról beszélgettünk.

Pénteken A só és a világosság példázatát boncolgattuk: mi a só és a fény szerepe az életünkben? Beszélgettünk a sószövetségről is: „Ėn vagyok a világ világossága” (Jn 8,12) és szó volt Isten ajándékáról, útmutatásáról, Jézus követéséről. Így szól az ige: „Ti vagytok a föld sója” (Mt 5,13) – Jézus milyen feladatot bíz ránk? Hogyan világítsunk embertársainknak, hogyan ízesítsük meg egymás ėletėt? A nap további részében új dalt is tanultunk (Ízt ad a só, megtart...), agyagból és festett üvegből mécsestartókat készítettünk. Záráskor áttekintettük a feldolgozott példázatokat, igéket, átismételtük a példázatokhoz kapcsolódó megtanult új dalokat. Reméljük, hogy a héten „elültetett” ige-magok meggyökereznek a szívünkben, és növekedésnek indulnak. A foglalkozás végén szép igéslapot, igés matricát és jégkrėmet kaptak a gyerekek.

Nagyon szépen köszönjük Borsos Bea tanárnő, Simon Benedek és Rác Fanni zenei szolgálatát.

Képgaléria a hét történéseiről itt található.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!