Templomtúra – Irány a déli part!

Templomtúra – Irány a déli part!

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Pongrácz Máté
Talán 10 éves lehettem, amikor a szüleimmel Siófokon kirándultunk. Mivel vasárnap volt, úgy döntöttünk, elmegyünk templomba. Gyermeki elképzeléseim szerint, a templom szépen fehérre festett falú, tiszta, átlátszó ablakú, láttató oltárképpel ellátott hely, ahol egy magas szószékről beszél a papbácsi hosszan, míg én a matchboxal játszhatok a padban – de a siófoki evangélikus templom örökre megváltoztatta az elképzeléseimet.

A Balaton déli partja a legszuperebb partik helyszíne, de szombat után mindig jön a vasárnap, és várnak téged is a part menti evangélikus templomok! Ezernyi érdekes történet, természeti kincs és gyönyörű templom vár arra, hogy felkutasd a déli parton.

A siófoki Makovecz Imre tervei alapján épült, organikus stílusú evangélikus templom volt az első élményem arról, hogy a templom nem csak olyan, mint az otthoni gyülekezetemben. Egy templom túl mehet a képzelet határain, sőt , lehet akár az álmok világába vezető is.

Örök élmény maradt számomra a siófoki evangélikus templom, amelynek látványa beleégett képzeletembe. Azóta is csodával tekintek erre a templomra, de legalább annyira szeretem a balatonboglári evangélikus templomot is, vagy épp a kötcsei templom falu fölé magasodó, tiszteletet parancsoló kinézetét.

A cikk itt folytatódik, benne videóval!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!