Az EVT globális találkozóra hívja a fiatal keresztyéneket a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából

Az EVT globális találkozóra hívja a fiatal keresztyéneket a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából

Share this content.

Forrás: oikoumene.org / reformatus.hu, fotó: Albin Hillert/WCC
Az Egyházak Világtanácsa (EVT) megbízott főtitkára, Ioan Sauca valamennyi tagegyházhoz és együttműködő szervezethez eljuttatta meghívását az augusztus 12-i nemzetközi ifjúsági nap alkalmából tervezett virtuális ökumenikus világtalálkozóra. A szervezet egyben egy segédletet is megjelentetett, amelynek célja, hogy az egyházak ifjúsági misszióját és a fiatalok képzését, tanítványságát támogassa.

A szervezet egyben arra buzdítja a globális keresztyén közösséget, hogy gazdagítsa a találkozót hozzájárulásával; művészeti alkotásokkal, videó üzenetekkel, fényképekkel, énekekkel, tánccal és bármiféle kreatív ötlettel.

„Korábbi rendezvényeink alkalmával már megtapasztaltuk, hogy bármilyen kritikus kérdéssel is foglalkoztunk, legyen az a klímaváltozás, nemi vagy faji egyenlőség, a fiatalok nem csupán a jövő egyházaként, vagy jövőbeli egyházi vezetőkként jöttek számításba. Nem is tekinthetünk rájuk csupán olyan emberekként, akinek a sajátos szükségleteire kell választ adnunk” – fogalmaz levelében a főtitkár. - „Ehelyett már most az egyházi közösségeink, az egész ökumenikus közösség, és a világ jobbítására tett erőfeszítéseink teljes jogú partnerei, sőt, katalizátorai”.

Nemzetközi Ifjúsági Nap segédlet – Az EVT kiadványa a fiatalok mentális egészségéről

Az EVT által közzétett eszköztár az idei évben a fiatalok mentális egészségére összpontosít, ami a WHO kiadványban idézett meghatározása szerint „a jóllét olyan foka, amelyen az egyén megvalósítja képességeit, meg tud küzdeni az élet mindennapos nehézségeivel, eredménnyel és gyümölcsözően képes dolgozni, valamint hozzá tud járulni saját közösségéhez”. Ehhez kíván segítséget nyújtani a húszoldalas kiadvány a fiatalok mentális egészségét meghatározóan befolyásoló témák mentén, mint az indusztrializáció és foglalkoztatás; generációk közötti konfliktus; kulturális elvárások; klímaváltozás; új koronavírus járvány; migráció és menekültkrízis. A kiadvány az EVT honlapjáról is letölthető.

 

Csatolt állományok: IYD_Toolkit_2020.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!