Dobogós helyen végzett a miskolci Kossuth diákja az Innovációs és Technológiai Minisztérium versenyén

Dobogós helyen végzett a miskolci Kossuth diákja az Innovációs és Technológiai Minisztérium versenyén

Share this content.

Szöveg: Tiborc-Kovács Kinga
Miskolc – Az ország második legjobbja lett a végzős pedagógia szakos diákok közül a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Iskola diákja, Szklenár Ilona Julianna. Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV) erős mezőnyben, az ország legjobb diákjai között folyt a megmérettetés.

Nagy volt a tét az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak országos tanulmányi versenyén, hiszen a jó helyezés az elismerésen túl egyúttal felsőoktatási többletpontokat is eredményezett.

A koronavírus-járvány a 2019/2020-as tanév versenyének menetét is megváltoztatta. Míg az első fordulót március 2-án a szokásos módon, interaktív formában szervezték meg, a második forduló megrendezését a járványmegelőzési intézkedéseknek megfelelően módosították a szervezők. Rendhagyó módon, a döntő pontszámának megállapítása az elődöntő fordulóban elért eredmény és a szakmai írásbeli érettségi teljesítmény együttes beszámításával történt.

A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium 12.E osztályos tanulója, Szklenár Ilona Julianna pedagógia szakon az első fordulóban is sikeresen szerepelt, 10. helyezést elérve jutott a döntőbe. Pedagógiai ismeretek tárgyból tett érettségi vizsgája kiemelkedő lett, amellyel a verseny szabályzata alapján az országos 2. helyet érte el.

„Örömmel tölt el, hogy iskolánk általános- és középiskolai tanulói is évről-évre egyre sikeresebben szerepelnek a tanulmányi versenyeken” – mondta Vígh Roland, a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Iskola igazgatója. „Különösen büszkék vagyunk Julcsira, hiszen kitartó és lelkiismeretes felkészülésével ebben a rendhagyó helyzetben is nagyszerű eredményt tudott elérni. Az elismerés neki és felkészítőtanárának is szól” – tette hozzá.

Az évente megrendezésre kerülő versenyen azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik az adott tanévben teszik érettségi vizsgájukat. Az esemény nemcsak plusz motivációt ad a tanulóknak az érettségi vizsgára való felkészülésben, hanem egyúttal értékeli és elismeri a szakgimnáziumok oktató-nevelő munkáját is. A döntőben sikeresen szereplők pedig felsőoktatási többletpontok is szereztek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!