Hogyan kerül a Biblia az űrbe?

Hogyan kerül a Biblia az űrbe?

Share this content.

Forrás: KötőSzó evangélikus blog, szöveg: Kovács Viktor
Mit jelentenek a csillagképek? Megállhat-e a Nap? És mégis, hogyan kerül a Biblia az űrbe? Amikor a hitnek, a spiritualitásnak és a csillagoknak a kapcsolatáról beszélünk, akkor a legtöbb embernek a horoszkóp jut az eszébe, pedig nagyon más összefüggései vannak a kereszténységben. De vajon hogyan kapcsolódnak össze a csillagok a hittel? És mi köze van ehhez egészhez Sztratosz Ferinek? Tudtátok, hogy a kínaiak már Betlehemben is ott voltak? Ebben a podcast adásban egy beszélgetést hallhattok Ivanics-Rieger Klaudiával, aki a Bakonyi Csillagászati Egyesület alapító tagja és emellett római katolikus hitoktató.

Az adás tartalma:

  1. Bevezetés
  2. Csillagképek a Bibliában (8:08)

Aki a Fiastyúkot alkotta meg a Kaszáscsillagot, aki a homályt reggelre változtatja, és sötét éjszakává a nappalt, aki szól a tenger vizének, és kiönti azt a szárazföldre, annak neve: az ÚR.” (Ámósz 5,8)

Össze tudod kötni a Fiastyúk szálait? A Kaszáscsillag köteleit meg tudod oldani? Föl tudod-e hozni a csillagképeket a maguk idejében? A Nagy Medvét fiaival együtt talán te vezeted? Ismered-e az ég szabályait?” (Jób 38,31-33)

  1. Meg lehet állítani a napot? (19:16)

Azon a napon, amikor kiszolgáltatta az ÚR Izráel fiainak az emóriakat, beszélt Józsué az ÚRral, majd ezt mondta Izráel előtt: Nap, maradj veszteg Gibeónban, te is, Hold, az Ajjálón-völgyben! És veszteg maradt a nap, megállott a hold is, míg kitöltötte bosszúját ellenségein a nép. Meg van ez írva a Jásár könyvében. Megállt a nap az ég közepén, nem sietett lenyugodni majdnem egy teljes napig. Nem volt ilyen nap sem azelőtt, sem azután, hogy emberi szóra így hallgatott volna az ÚR, mert az ÚR harcolt Izráelért. Azután visszatért Józsué egész Izráellel a gilgáli táborba.” (Józsué 10,12-15)

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!