Hatékony működés

Hatékony működés

Share this content.

Szöveg: T. Pintér Károly
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Olvasom, hogy „a koronavírus-járvány pár hónapja alatt rengeteg munkáltató döbbent rá arra, hogy a korábban kockázatosnak tartott távmunka valójában nemhogy nem okoz visszaesést, de még növeli is a hatékonyságot”. A Twitter cégvezetője még májusban közölte munkatársaival, hogy ha akarnak, az idők végezetéig dolgozhatnak otthonról, az elmúlt héten pedig a japán Fujitsu jelentette be, hogy maximális rugalmasságot biztosít nyolcvanezer (!) alkalmazottjának. Nyilvánvaló, hogy számos más munkahely viszont képtelen lenne funkcionálni (gyártani, szolgáltatni stb.) dolgozóinak fizikai jelenléte nélkül.

Mindeközben az egyházak, illetőleg a gyülekezetek legalább annyira igénylik a hitélet valódi közösségi alkalmait, mint amennyire – a hitélet személyes megélése szempontjából – nélkülözni is tudják azokat. Magazinunk e számában több írás is foglalkozik a veszélyhelyzethez való keresztény viszonyulással. Miután e pandémia számos területen sejtet paradigmaváltást, a „hatékony”, biztos kapaszkodót keresőknek jó szívvel ajánljuk dr. Csermely Péter akadémikusnak a Tallózó rovatunkban közölt jegyzetét.

Evangélikus gyülekezeteket bemutató riportsorozatunk mostani állomása a balatonboglári egyházközség. Templomát az a Nagy Tamás Ybl-díjas építész tervezte, akinek búcsúztatása lapunk megjelenési dátumának napján, július 19-én délután lesz Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban, s akinek július 2-i halála építészkollégáját, Benczúr Lászlót indította személyes megemlékezésre.

Az Oratio Oecumenica megírására felkért lelkészek nevét nem szoktuk feltüntetni, noha ez az egyetemes könyörgés az Evangélikus Élet egyik legfontosabb eleme. És micsoda kegyelem, hogy imáinkkal nemcsak közösségben, de belső szobánk magányában is élő – és hatékony – kapcsolatot „működtethetünk” az Úrral!

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!