Mégis, mégis – tanfolyam a fóti kántorképzőben

Mégis, mégis – tanfolyam a fóti kántorképzőben

Share this content.

Szöveg: Bence Gábor
Fót – Kétszeresen is „mégis” érzéssel kezdhettük az idei nyár első kántorképző tanfolyamát Fóton.

Ha ezt mondod: Járuljatok színem elé, szívem így válaszol: Színed elé járulok, Uram!" (Zsolt 27,8)

Az év elején megkezdett nagyszabású belső átalakítás munkálatai – önálló fürdőt kapott a legtöbb lakószoba – elhúzódtak, csak a megnyitó napján vonultak le a mesterek. Így kisebb csodának élhettük meg, hogy mégis zökkenőmentesen elkezdhettük a munkát. Sok-sok önkéntes segítsége tette ezt lehetővé: a tanfolyam előadói, volt hallgatók és más barátaink álltak munkába, hogy a takarítás és a szerelvények felszerelését magukra vállalják. Izgalmas, de szívet melengető hajrát élhettünk át.

A másik „mégis” pedig a járványhelyzet bizonytalanságára vonatkozik. Elég szigorú szabályokat hoztunk a biztonság növelése érdekében: nem fogadunk látogatót, a kántorképző kertjét csak a „postások”, azaz a beszerzők hagyhatják el. Megerősítettük a takarítást, figyelünk a fertőtlenítésre, a szokottnál többször van főzött étel, és néhány nappal rövidebb is az idei tanfolyam. Mégis együtt lehetünk a bajor támogatásból megújult épületben, átélhetjük az összetartozás örömét és a szolgálatra küldöttek felelősségét is.

Terveink szerint július közepén, majd augusztus elején indulnak még tanfolyamaink, ezt a Mandák kórus tábora követi, és ha nem romlik nagyon a járványhelyzet, a felnőtteknek szervezett továbbképzőt is megtartjuk augusztus 23–26. között.

Ősztől szeretettel várjuk a gyülekezeti csoportokat is a megújult épületbe! Kapcsolat: kantorkepzo@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!