Hatodik alkalommal rendeztek gyerektábort a pásztói evangélikus gyülekezetben

Hatodik alkalommal rendeztek gyerektábort a pásztói evangélikus gyülekezetben

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron
Pásztó – Hatodik alkalommal került megrendezésre a pásztói evangélikus gyülekezetben a nyár eleji gyerekklub - idén június 29. és július 3. között. Nem „igazi tábor”, hanem „csak” klub, azaz délutáni alkalom volt óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek. A járványhelyzet miatt a foglalkozások főként a tágas templomkertben zajlottak a sátor adta árnyékban - bár első nap a hirtelen jött szeles eső bezavarta a résztvevőket. A téma a Biblia volt.

VISZ-es anyagok alapján Adámi Johanna tanította a gyerekeket. A cél a hittanra járó gyerekek biblia ismeretének rendszerezése volt, hogy meglássák a nagyobb összefüggéseket és a történetek egymásra épülését, egymásutániságát.

Így került elő a Biblia, mint legnagyobb kincs témája, vagy éppen az Ó- és Újszövetség idővonala - amit kis kártyák formájában haza is vihettek a gyerekek, úgymond további, otthoni gyakorlásra.

A napi, közösen megtanult aranymondás (biblia vers/memoriter) pedig azt erősíthette a kicsikben, hogy az ige valóságosan vezet a hétköznapokban. Minél több igét tudunk kívülről, annál több élethelyzetben kaphatunk, vagy adhatunk másoknak igei útmutatást. Különösen fontos a mai világban erősíteni a fiatal generációkban az ige iránti tiszteletet, hogy arra valóban a Szent Isten szavaként tekintsenek.

A tanítás mellett természetesen volt kinti játék, a nap témájához kapcsolódó kézműveskedés, éneklés és rövid filmnézés (missziói történet) is.

Külön örömet jelentett, hogy egymást is hívogatták a gyerekek, így kerültek a táborba nem gyülekezethez tartozók is. Reménységünk, hogy az egyházzal és igével ilyen módon találkozó gyerekek/családok csatlakoznak majd a közösséghez, hisz maga Jézus felszólít fel bennünket: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket és ne tiltsátok el őket.” (Lk 18,16)

Címkék: Pásztó - gyerektábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!