Meggyulladt az első adventi gyertya Maglódon is

Meggyulladt az első adventi gyertya Maglódon is

Share this content.

Maglód – Advent első vasárnapján délután 17 órakor a maglódi evangélikus egyházközség közreműködésével gyújtották meg a MagHáz előtt a város adventi koszorúján az első gyertyát. Forrás: maglodi-hirhatar.hu

Németh Mihály lelkész hirdetett igét az alkalmon. A magyar és szlovák nyelvű énekeket a gyülekezet YourCoreHorse nevű új ifjúsági zenekarának tagjai kísérték. A több mint 100 fős ökumenikus gyülekezet előtt Kérges László, az evangélikus egyházközség felügyelője, alpolgármester gyújtotta meg az eljövetel, a várakozás, a szeretet első, jelképes lángját.

December 7-én (szombaton) a katolikus egyházközség segítségével lobban fel a második adventi gyertyaláng, majd a Családi Körben keresztény rendezvény vendége lesz dr. Beer Miklós megyéspüspök. December 14-én (szombaton) a református egyházközség működik közre az ökumenikus gyertyagyújtásban. December 22-én pedig 14 órakor veszi kezdetét a maglódi Mindenki Karácsonya, amelyet a negyedik gyertya lángjának fellobbantása nyit majd meg.

Címkék: advent - Maglód -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!