Kishuszárok lepték el az oszkói hegyhátat

Kishuszárok lepték el az oszkói hegyhátat

Share this content.

Forrás: frisss.hu
Oszkó – A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület országos szinten is egyedülálló tábort szervezett azoknak a gyerekeknek, akik már most megszállottjai a magyar katonai, ezen belül is a huszár hagyományoknak.

Július 26-tól augusztus 1-ig 30 gyermek tapasztalhatta meg az oszkói hegyháton 6 sátorban elszállásolva, hogy milyen is az a hamisítatlan magyar huszárvirtus. A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület kishuszár tagozata 7-16 éves korig szervezett „Kishuszár tábort” a Vas megyei településen a Fonyódi Császár-Huszár Hagyományőrző Gyerekcsapat bevonásával.

A rendezvény célja, hogy a fiatal generáció számára közelebb hozza a magyar katonai hagyományokat, lehetőséget biztosítson számukra, hogy egy jó közösségben, kiváló természeti adottságok között tölthessenek el együtt egy vidám hetet.

A táborozókat csütörtökön kora délután a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület vezetője, Sátory Károly és Bucsu község polgármestere, Gál Sándor köszöntötte a díszszemle keretében. Bár az eseményre meghívást kapott Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is, hivatali elfoglaltságuk miatt egyikük sem tudott megjelenni a kishuszárok táborában. Volt viszont egy jó hír, amelynek tolmácsolásával Sátory Károlyt bízták meg.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: Oszkó - kishuszár - tábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!