II. Rákóczi Ferenc emléke előtt tisztelegtek Csorváson és Pusztaföldváron

II. Rákóczi Ferenc emléke előtt tisztelegtek Csorváson és Pusztaföldváron

Share this content.

Forrás: Beol.hu
Két, II. Rákóczi Ferencet ábrázoló mellszobrot avattak fel szombaton. Az egyik felavatása Csorváson, a másik pedig Pusztaföldváron történt.

Szombaton avatták fel Csorváson, a Szabadság Parkban II. Rákóczi Ferenc fejedelem mellszobrát. A Túri Török Tibor által készített alkotást, a felállítását támogató Rákóczi Szövetség elnöke, Csáky Csongor, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Baráth Lajos polgármester leplezte le, áldást Zsíros András helyi evangélikus lelkész mondott. Az ünnepséget a csorvási fúvószenekar vezette fel.

Csáky Csongor elmondta, hogy II. Rákóczi Ferenc egyszerre volt államférfi, szabadságharcos, hadvezér, fejedelem és egy mélyen hívő katolikus, hazáját szerető és annak népéért, jövőjéért felelősséget vállaló főúr.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!