Angyali örömök – A józsefvárosi gyülekezet tábora

Angyali örömök – A józsefvárosi gyülekezet tábora

Share this content.

Szöveg: Bolba Márta, fotó: Román Péter, videó: Rédecsi Máté, Balázs Beáta
Budapest – A Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség augusztus 3-7-ig napközis tábort tartott Angyali örömök címmel. A tábor vezetője Bolba Márta, evangélikus lelkész volt tíz önkéntes táborvezető segítségével. A tábor létszáma 38 és 25 fő között változott.

A táborunk vezető szimbóluma a madár volt. Három kiscsoportunkat is madarakról neveztük el, és énekeket tanultunk a rigóról, fecskéről és a verébről Gémesi Boglárka zenetanár vezetésével. A Madárkórház Alapítvány önkéntese, Bíró Dorottya mesélt nekünk a madarakról, és hozott egy simogatható varjút is.

Az angyalábrázolások között sokszor ég és föld között közlekedő, üzenetet hordozó szárnyas lények szerepelnek. Mi is úgy tekintettünk a madarakra, mint égi lényekre.

Táborunk napindító áhítatait Bolba Márta és Slezák Bence tartották. Lukács evangéliumának 15. részét, az elveszettek fejezetét dolgoztuk fel dramatizált módon. Eljátszottuk saját készítésű bábjainkkal, ahogy az elveszett bárányt hazaviszi a pásztor. Csak úgy kapkodtunk az elgurult pénz után, így átélhettük, hogy hasonlóképpen gyűjt össze bennünket is az Isten, mint amikor az elveszett pénzt megtalálja az asszony, vagy mint amikor az elveszett fiú hazatér, olyan öröm lesz egyetlen bűnös megtérésén a mennyben.

Az Evangélikus Diakónia által támogatott egyik afgán család is részt vett a táborban, és tolmács segítségével kérdezhettünk az édesanyától, illetve képes előadást láthattunk Afganisztánról kivetítve. Gyülekezetünkhöz tartozó gyerekek mellett részt vettek a táborban a SION Evangélikus Nevelőszülői Hálózat által mentorált gyermekek, és a Láthatatlan Tanoda gyermekei is. Így több olyan gyermeknek taníthattuk meg a Miatyánkot, akik még nem ismerték ezt az imádságot. Jézusi történetek megjelenítésével, énekkel és imádsággal hoztuk közelebb a gyerekekhez az evangéliumot.

Délelőttjeinket a környék kincseinek felfedezésével töltöttünk, így ellátogattunk a Ludovika Huszár Lovardába, a Fűvészkertbe és az Orczi Parkba.

Táborunk szervezése és megvalósítása önkénteseink kreativitását dicséri. Pászti Noémi festést és ötpróbás akadályversenyt szervezett Slezák Bence teológus hallgatóval. Ágoston Katalin bevezetett bennünket a kerámiázás világába, Narancsikné Koczor Ágnessel textilt festettünk. Soltis Lillával gyógynövényeket préseltünk, Palkó Borbálával bábokat készítettünk, Selmeci Judittal fonálból alkottunk madarakat. Kovács Márta gyülekezeti munkatársunk az étkezéssel kapcsolatos háttérszolgálatot koordinálta, melyben Balázs Beáta volt a jobb keze Bencsik Hajnalka és Szántó Kata segítségével. 
A tábor az Ifjúsági Bizottság, a Bethlen Gábor Alap, a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával valósult meg, sok sok önkéntes munkának köszönhetően.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!