Meggyújtották az első adventi gyertyát az óbudai Fő téren

Meggyújtották az első adventi gyertyát az óbudai Fő téren

Share this content.

Budapest – A december kereskedelmi harsányságával szemben az óbudai advent idén is a mértéktartó derű és családias hangulat helyszíne akar lenni. Az első adventi hétvégén immár két fő helyszínen – a rendezvénysorozat hagyományos helyén, a Fő téren, és az Óbudai Promenádon – fogadták közösségi karácsonyváró programokkal a kerületieket és az ide látogatókat Óbudán. Forrás: obuda.hu

karácsonyi vásár standjain míves portékákat kínáltak, a Fő tér központjában felállított színpadon szombat délelőtt a Kolibri Színház művészeinek közreműködésével láthatott Betlehemes játékot a nagyérdemű. A Harrer Pál utcai Idősek Klubja karácsonyi dalokkal, kánonokkal lépett fel, majd a Hatvany utcai Idősek Klubja Hol jártál az éjjel? című produkcióját láthatták az érdeklődők.

Délután az Ágoston Küntett, este a Tárkány Művek lépett színpadra, és egész nap üzemelt az ilyenkor már megszokott ingyenes korcsolyapálya.

Az ünnepi megnyitót advent első vasárnapjára tűzték ki: az Évkerék Társulat, az Óbudai Népzenei Iskola, a Göncöl Néptáncegyüttes és a Mágustones produkciói után 17 órakor Bús Balázs polgármester köszöntőjével hivatalosan kezdetét vette az Advent Óbudán 2013 rendezvénysorozat, és – Pavuk Patrícia tanítványai bemutatójával – megnyílt a jégpálya.

Az első adventi gyertyát Bálintné Varsányi Vilma evangélikus lelkész, Csaholczi László református lelkipásztor, Pásztor Zsófia metodista lelkész valamint Tercsi Zoltán katolikus plébános gyújtotta meg.

Csodalépés Rátóti Zoltán adott koncertet (közreműködött Juhász Gábor és Restás Gergő), este a Balkán Fanatik zárta az első adventi hétvége Fő téri programjait.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Óbuda - advent - gyertyagyújtás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!