Luther és Bach szellemisége a zenében – Gyakorlatközpontú evangélikus egyházzenei továbbképzés pedagógusoknak

Luther és Bach szellemisége a zenében – Gyakorlatközpontú evangélikus egyházzenei továbbképzés pedagógusoknak

Share this content.

Forrás: Evangélikus Hittudományi Egyetem
Luther és Bach szellemisége a zenében – Ismét lesz egyházzenei továbbképzés az Evangélikus Hittudományi Egyetemen.

A továbbképzés célja az evangélikus egyházi ének tanításával, átadásával összefüggő szakmai és módszertani ismeretek bővítése, az oktatási intézmények egyházzenei életének szervezéséhez szükséges kompetenciák elmélyítése. A képzésben résztvevő pedagógusok megismerik az evangélikus énekanyaghoz kapcsolódó himnológiai, liturgiai és zeneirodalmi ismereteket, a lutheránus zene teológiai vonatkozásait, az oktatásban használható módszertani eszközöket, az egyházi ének tantervi szervezésének lehetőségeit és a liturgikus éneklés gyakorlatát.

A képzésben résztvevők megismerkedhetnek az evangélikus énekanyaghoz kapcsolódó himnológiai, liturgiai, népzenei és zeneirodalmi ismeretekkel, a lutheránus zene teológiai vonatkozásaival, az oktatásban használható módszertani eszközökkel, az egyházi ének tantervi szervezésének lehetőségeivel és a liturgikus éneklés gyakorlatával.

Előadók többek között Kamp Salamon, Reuss András, Hafenscher Károly, Ecsedi Zsuzsa, Bence Gábor, Sándor Ildikó, Fekete Anikó és Finta Gergely

Képzés ideje: 2020 őszi képzés (2020. október 3. - 2021. január 16.)

A Képzési Tájékoztatót innen tölthetik le.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 14.

Kapcsolat: tanfolyam.teol@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!