Új kezdet – Felnőtt konfirmációnak és gyertyagyújtásnak örvendeztek advent első vasárnapján Mezőberényben

Új kezdet – Felnőtt konfirmációnak és gyertyagyújtásnak örvendeztek advent első vasárnapján Mezőberényben

Share this content.

Mezőberény – Hat felnőtt, hat hónap intenzív felkészülés… Nagy öröm részesei lehettünk advent első vasárnapján, amikor felnőttek tettek hitvallást az oltár előtt, ünnepélyesen vállalva ezzel a Krisztushoz és az evangélikus egyházhoz tartozást. A négy édesanya pünkösdkor azért könnyezett, mert láthatta gyermekét először úrvacsorát venni. Ketten pedig társuk hatására kezdték el a komolyabb felkészülést. Lázárné Skorka Katalin lelkésznő személyes beszámolóját olvashatják erről. Szöveg: Lázárné Skorka Katalin

Az édesanyák évek óta kísérték figyelemmel kisgyermekeik lelki fejlődését, az ovis hittanokon kezdve, a hittanos éveken át a gyülekezeti táborokig. Eközben maguk is bekapcsolódtak egyházközségünk életébe: először csak mint olykor-olykor családi istentiszteleteken résztvevők voltak, majd a szolgálattevő csoport tagjai lettek. A másik két testvérünk pedig élete párja megszentelő, Krisztushoz vezető szolgálata „eredménye”.

Advent első vasárnapján az aznapi ószövetségi ige került elénk: Mindenki aszerint vigyen ajándékot, amilyen áldást kapott Istenedtől, az Úrtól, aki adja azt neked. (5 Móz 16,17). Ennek az igének láthattuk közöttünk a megvalósulását. A szülők is a legnagyobb ajándékot adták Istennek: életük drága kincsét, gyermeküket, már akkor, amikor még nem is tudták, mekkora szolgálat ez Istennek. A gyermekek a szüleiket hozták „ajándékul” a gyülekezetnek, mivel ők maguk áldottak lettek mindaz által, amit a Jézussal való találkozásban kaptak. A társak életük jobbik felét hozták az Úrnak, tudva, nem az a legjobb, amit ők adhatnak, hanem az a legtökéletesebb, amit majd Jézus által nyerhetnek szeretteik. Milyen csodálatos, hogy önmagukat adták Urunknak a felnőttek, a tudatos felkészülés és hitvallás által- és együtt adhattunk most is hálát Krisztusnak, aki magát adta, ajándékozta nekünk, hogy életünk és üdvösségünk legyen. 

Az istentisztelet zenei szolgálatát a már említett gyülekezeti ifjúság végezte. Kedves énekeik feldolgozásában és a felkészülésben az országos zenei referens segítette őket. Az ő mezőberényi kötődése, valamint a nyári zenetáborokban való közös szolgálatuk nyomán még meghittebbek voltak ezek a pillanatok. 

Új kezdet - családok, házaspárok életében - és új kezdet a gyülekezetben is. A bennünket hívó és értünk érkező Krisztus ezen a napon hat igent hallhatott, az alázatosan felé indulók szavait. 

Ugyanezen a napon délután a Mezőberényi Szlovákok Szervezete rendezésében valósult meg az első adventi gyertyagyújtás a város lakói számára, a templom melletti téren.  Gyülekezetünk rézfúvós együttese és könnyűzenei szolgálata mellett a háziasszonyok igékkel ellátott kókuszgolyókkal örvendeztették meg a mintegy háromszáz érdeklődőt. Immár a hatodik alkalommal jönnek el, hogy meghallgassák az adventi igehirdetést és így készüljenek az ünnepre. 

Hisszük, hogy bizonyságtételünk nyomán sokak életében új kezdet lehet ez a mostani advent.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!