A krisztusi szeretet és elfogadás szellemében szeretné irányítani az iskolát

A krisztusi szeretet és elfogadás szellemében szeretné irányítani az iskolát

Share this content.

Forrás: Kisalföld megyei napilap, szöveg: Máthé Erika, fotó: Magasi Dávid
Sopron – Új igazgató kerül a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola élére augusztus 15-től. Raffai Balázs nehezen mondott igent a felkérésre, mivel úgy véli, ő csak eszköz az Úristen kezében.

A harminckilenc éves Raffai Balázs Kalocsán született. Kiskorában költöztek Sopronkövesdre, édesapja agrármérnök, édesanyja tanítónő.

„Édesanyám elhivatottsága, pedagógiai szemlélete példaértékű volt számomra. Gyerekkoromban tanár akartam lenni, otthon gyakran játszottam iskolásdit, tanítósdit" – emlékszik vissza a leendő igazgató. Arról mesél, hogy hívő családból származik, ezért az általános iskola után kézenfekvő volt, hogy evangélikusként a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnáziumban tanul tovább.

„Mindenki ismerje meg a saját felekezetének tanítását, abban mélyüljön el, és ne mossuk össze a különböző nézeteket. A lényeges kérdésekben azonban egyet kell értenünk, hiszen keresztényként így tudunk a világ felé hitelesek lenni" – emeli ki Raffai Balázs.

Úgy véli, a Hunyadiban minden adott ahhoz, hogy valami új kezdődjön el: „Eszköz vagyok az Úristen kezében, ő hívott az intézménybe. Alázattal elfogadom, hogy bármennyire is szeretem a tanítást, most más feladatot kaptam. A Hunyadi képzett munkatársakkal, kiváló anyagi és infrastrukturális feltételekkel rendelkezik. Folyamatosan bölcsességet kérek az Úrtól, hogy útmutatása alapján vezethessem az iskolát" – fogalmaz a leendő igazgató.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!