Új honlapot indított a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Új honlapot indított a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Budapest – Advent első vasárnapján nemcsak a 1353-as adományvonal és a szervezet Bazilika előtti adománypontja indult el, de a világhálón is egy új honlap fogadja az érdeklődőket és segíteni akarókat. Forrás: segelyszervezet.hu

„Az új honlap tervezésekor nagyon sokféle felhasználói igényt és szempontot kellett figyelembe vennünk” - mondta Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója – „Nagy hangsúlyt fektetettünk, arra, hogy azok, akik először látogatnak el a www.segelyszervezet.hu-ra pillanatok alatt áttekintést kapjanak a szervezet célkitűzéseiről, történetéről, tevékenységéről és eredményeiről. A közérhetőséget képek, infografikák és videók segítik. Persze arra az egyre bővülő közösségre is gondolnunk kellett, akik rendszeresen követik a munkánkat, és például azért mennek fel a honlapra, hogy az általuk támogatott intézményünk vagysegélyprogramokkal kapcsolatos hírekről olvassanak. Advent első vasárnapján a szeretet.éhség. adománygyűjtéssel indítottuk a honlap magyar verzióját, de partnerünkkel az 5nettel már gőzerővel dolgozunk az angol verzión is, amely a külföldi partnereinket segíti majd a tájékozódásban.”

A honlap egyúttal az adományozás eszköze is: a bankkártyával rendelkezők néhány klikkeléssel gyorsan, egyszerűen és biztonságosan tudnak adományozni. Néhány klikkel kiválasztható a támogatni kívánt cél és a támogatás rendszeressége. A felajánlás begépelése után az adományozó rögtön konkrét üzeneteket kap arról, hogy támogatása milyen konkrét segítséget jelenthet a rászorulóknak. Mind a magán mind a cégeket képviselő látogatók számára készült felületeken  nagy szerepet kap a szervezet egyik alapértéke, az átláthatóság: a Segélyszervezet éves jelentései mellett a nemzetközi könyvvizsgálatnak alávetett pénzügyi jelentéseket bárki elolvashatja, letöltheti, a szervezet működésének átlátását pedig informatív ábrák segítik. Az új honlap fontos előrelépést hoz a szervezet dinamikusan növekvőönkéntes közösségének életében is. közösség számára is,  előrelépést  az önkéntesek regisztrálásában is. A jelentkező részletesen megismerkedhet azzal, hogy milyen munkákba tud bekapcsolódni és egy interaktív kérdőív segítségével saját profilt hozhat létre, hogy a koordinátorok tudják kire miben számíthatnak.

„A megújult honlapra is elsősorban, mint a közösségépítés és a segítségnyújtás eszközére tekintünk. Célunk, hogy a látogató ne ragadjon a virtuális térben, hanem egy nagyon is valódi célokért együtt cselekvő közösség részévé váljék akár önkéntesként, akár adományozóként!” – hangsúlyozta Gáncs Kristóf.   

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!