Evangélikus lelkész szereplésével készül templomtörténeti film

Evangélikus lelkész szereplésével készül templomtörténeti film

Share this content.

Forrás: Soproni Petőfi Színház / Evangélikus.hu
A Soproni Petőfi Színház társulatának színészeivel forgatják le a felújítás alatt álló városi Szent Mihály-templom látogató terében ősszel megnyíló kiállításhoz tartozó történelmi visszatekintést nyújtó kisfilmet a leghűségesebb városban. A rendező Boronkay Gusztáv.

 Vajk Ádámtól, a Győri Egyházmegyei Levéltár igazgatójától, a film történész-szakértőjétól megtudtuk, a filmhez használt tudományos alapanyagot egy szakmai csapat készítette. Vezetőjük a városban jól ismert Szende Katalin professzor volt. Mellette Kádár Zsófia történész, a Soproni Múzeum munkatársai, Kelemen István, Nemes András, történész, illetve művészettörténész is dolgozott az írásos anyag elkészítésében, a fontosabb történelmi események feldolgozásában, a jelenetek kialakításában.  

A filmben többek között Hegedűs Attila evangélikus lelkész is szereplő lesz. 

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!