A hit ereje – Lovagok találkoztak Bakonyszentlászlón

A hit ereje – Lovagok találkoztak Bakonyszentlászlón

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Juhász-Léhi István
Bakonyszentlászló – Az 1326-ban, első világi rendként alapított Visegrádi Szent György Lovagrend Veszprém megyei priorátus lovagjainak meghívására a Vas és Fejér megyei priorátus lovagjai és lovagdámái találkoztak Bakonyszentlászlón.

A találkozó a gyönyörűen felújított evangélikus templomban kezdődött. Az istentiszteleten Szakos Csaba evangélikus lelkész köszöntötte a rend képviseletében megjelent lovagokat. Kiemelte a hit erejét, az egymás iránti tiszteletet, az egymás segítését és a figyelem fontosságát.

„Szent Márton nevének említése méltó volt az esemény színvonalához” – mondta a Naplónak Vitáris Tímea Andrea, Veszprém megye lovagdámája.

„Az istentisztelet után „civilbe” öltöztünk és bejártuk a Bakony egy kis szegletét autóval, gyalog és vonattal. A Cuha-völgy alagutakkal és viaduktokkal megtűzdelt látványa után a programot egy finom ebéddel zártuk a Kőpince fogadó különtermében, ahol kötetlen beszélgetésen közös gondolkodással terveztük a további munkánkat” – nyilatkozta Vitáris Tímea Andrea.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!